Ξεπέρασαν-τις-προσδοκίες-των-αναλυτών-τα-αποτελέσματα-δ’-τριμήνου-της-tesla
ΚΟΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου της Tesla

Η Tesla κατέγραψε τριμηνιαία έσοδα ρεκόρ που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street. Παράλληλα η εταιρεία αναμένει ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα συνεχιστούν και φέτος.

Ειδικότερα, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 17,72 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, από 10,74 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές περίμεναν ότι η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων θα ανακοίνωνε έσοδα 16,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της IBES από τη Refinitiv.

Τα κέρδη ανήλθαν σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,05 δολάρια ανά μετοχή, με τα προσαρμοσμένα κέρδη να ανέρχονται σε 2,54 δολάρια ανά μετοχή.

Αναλυτές ανέμεναν ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει κέρδη στα 2,36 δολάρια ανά μετοχή.

Η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου το περασμένο τρίμηνο παρέδωσε έναν αριθμό ρεκόρ οχημάτων στους πελάτες παρά τους αντίθετους ανέμους της εφοδιαστικής αλυσίδας.

“Τα δικά μας εργοστάσια λειτουργούν κάτω από τη δυναμικότητά τους εδώ και αρκετά τρίμηνα, καθώς η αλυσίδα εφοδιασμού έγινε ο κύριος περιοριστικός παράγοντας, ο οποίος είναι πιθανό να συνεχιστεί μέχρι το 2022”, δήλωσε η Tesla.

Η Tesla δήλωσε την Τετάρτη ότι το νέο της εργοστάσιο στο Όστιν ξεκίνησε την παραγωγή του Model Y στα τέλη του περασμένου έτους, λέγοντας ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει τις παραδόσεις στους πελάτες μετά την τελική πιστοποίηση, χωρίς να διευκρινίσει το χρονοδιάγραμμα.

Είπε ότι στοχεύει να μεγιστοποιήσει την παραγωγή από το εργοστάσιό της στην Καλιφόρνια πέραν των 600.000 οχημάτων ετησίως.

Η Tesla αντιμετωπίζει προκλήσεις για την κλιμάκωση της παραγωγής σε δύο νέα εργοστάσια φέτος με αλλαγές τεχνολογίας, καθώς και περιορισμούς μπαταρίας και άλλους περιορισμούς στην αλυσίδα εφοδιασμού, που δυσκολεύουν τις προοπτικές.

Την ίδια ώρα αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από ανταγωνιστές που πρόκειται να λανσάρουν μια σειρά από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, από πιο προσιτά μοντέλα μέχρι ηλεκτρικά pickup.

Related posts

Εξερράγη το ηφαίστειο Σεμέρου στην Ινδονησία

timesadmin

Τατζικιστάν: Εννέα νεκροί και 24 τραυματίες σε μια “αντιτρομοκρατική επιχείρηση”

timesadmin

Σιέρα Λεόνε: Τουλάχιστον 99 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη βυτιοφόρου

timesadmin

ΟΗΕ: Αποχή από “κάθε μονομερή απόφαση” που “θα πλήξει την ακεραιότητα” της Ουκρανίας

timesadmin

ΗΠΑ: Οι υγειονομικές αρχές ερευνούν 5 θανάτους παιδιών από ανεξήγητη ηπατίτιδα

timesadmin

Β. Ρηνανία-Βεστφαλία: Καθαρή νίκη με 35% για το CDU δείχνουν τα exit polls

timesadmin