Ξενογιαννακοπούλου-και-Ραγκούσης-απαντούν-στον-Ανδρουλάκη-για-τα-χρέη-του-ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξενογιαννακοπούλου και Ραγκούσης απαντούν στον Ανδρουλάκη για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

Μια «οφειλόμενη απάντηση» σε όσα ανέφερε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, έδωσε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αναφορικά με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ.

Η ίδια έκανε λόγο για «ψευδείς και μάλιστα επιλεκτικές αναφορές»του κ. Ανδρουλάκη, οι οποίες «προφανώς υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες απαξίωσης των στελεχών που διαφώνησαν και αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ», όπως σημειώνει.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της κ. Ξενογιαννακοπούλου:

«Οφειλόμενη απάντηση στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε προσωπική αναφορά στο πρόσωπο μου για δήθεν ευθύνες για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο που διετέλεσα Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για εσκεμμενη παραπληροφόρηση και στοχοποίηση, καθώς γνωρίζει πολύ καλά, αφού διετέλεσε και ο ίδιος Γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης με τον κ.Σαμαρά, ότι οι Γραμματείς του κόμματος δεν είχαν αρμοδιότητα, υπογραφή και ευθύνη για τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου δεν εκλήθησαν ως μάρτυρες στη σχετική δικαστική έρευνα.

Επειδή όλα αυτά είναι γνωστά και έχουν απαντηθεί επανειλημμένα δημόσια και στη Βουλή, οι συνεχιζόμενες αυτές ψευδείς και μάλιστα επιλεκτικές αναφορές προφανώς υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες απαξίωσης των στελεχών που διαφώνησαν και αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και, ταυτόχρονα, αναβίωσης του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου πέρα και έξω από την αγωνία και τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, τα κοινωνικά αδιέξοδα και την προσδοκία της κοινωνικής πλειοψηφίας για πολιτική αλλαγή και μία ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης σημειώνει πως «είναι πραγματικά θλιβερό γεγονός να ψεύδεται δημοσίως και ενσυνείδητα ο Πρόεδρος ενός κόμματος. Αυτό έκανε ο Ν. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και στις δήθεν ευθύνες πρώην γραμματέων».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει παράλληλα, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι «αρμοδιότητα, γνώση κι ευθύνη για τα οικονομικά καθώς και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν οι γραμματείς του κόμματος, αλλά είχαν ο Πρόεδρος, ο Γενικός Διευθυντής καθώς και η εκλεγμένη επιτροπή οικονομικού ελέγχου της οποίας μέλη – όπως καλά γνωρίζει ο Ν. Ανδρουλάκης – δεν ήταν οι γραμματείς».

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΖΑ – ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης προσθέτει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ γνωρίζει επίσης ότι «η απόλυτη απόδειξη της παραπάνω αλήθειας, είναι το γεγονός ότι οι εισαγγελείς κι ανακριτές που ερεύνησαν τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ – και οι οποίοι τελικά άσκησαν ποινικές διώξεις σε σειρά πρώην στελεχών – ούτε καν ως μάρτυρες δεν μας κάλεσαν να καταθέσουμε».

«Και με την ευκαιρία. Αντί να καταπιάνεται διαρκώς με το παρελθόν διαστρεβλώνοντάς το, μήπως ο κ. Ανδρουλάκης νιώθει ότι έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να πάρει δημοσίως θέση για τις συγκλονιστικές καταγγελίες για την παραποίηση επίσημου εγγράφου του FBI σχετικά με το σκάνδαλο Novartis; Μήπως;» σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γ. Ραγκουση:

«Για πολλοστή φορά και με αφορμή όσα είπε ο Ν.Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον Αντ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου:

Είναι πραγματικά θλιβερό γεγονός να ψεύδεται δημοσίως και ενσυνείδητα ο Πρόεδρος ενός κόμματος.

Αυτό έκανε ο Ν.Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και στις δήθεν ευθύνες πρώην γραμματέων, ενώ πολύ καλά γνωρίζει δύο αναντίλεκτες αλήθειες:

1. αρμοδιότητα, γνώση κι ευθύνη για τα οικονομικά καθώς και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν οι γραμματείς του κόμματος, αλλά είχαν ο Πρόεδρος, ο Γενικός Διευθυντής καθώς και η εκλεγμένη επιτροπή οικονομικού ελέγχου της οποίας μέλη – όπως καλά γνωρίζει ο Ν.Ανδρουλάκης – δεν ήταν οι γραμματείς.

2. Η απόλυτη απόδειξη της παραπάνω αλήθειας, είναι το γεγονός ότι οι εισαγγελείς κι ανακριτές που ερεύνησαν τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ – και οι οποίοι τελικά άσκησαν ποινικές διώξεις σε σειρά πρώην στελεχών – ούτε καν ως μάρτυρες δεν μας κάλεσαν να καταθέσουμε.

Και με την ευκαιρία.

Αντί να καταπιάνεται διαρκώς με το παρελθόν διαστρεβλώνοντάς το, μήπως ο κ.Ανδρουλάκης νιώθει ότι έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να πάρει δημοσίως θέση για τις συγκλονιστικές καταγγελίες για την παραποίηση επίσημου εγγράφου του FBI σχετικά με το σκάνδαλο Νοβάρτις;

Μήπως ;»

ragkousis

Σημειωτέον ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλακης υποστήριξε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως οι πρώην Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιάννης Ραγκούσης έχουν καλύτερη γνώση για τα χρέη του Κινήματος, καθώς οι «μεγάλοι δανεισμοί» καταγράφηκαν πριν την οικονομική κρίση και σίγουρα όχι από τη δική του γενιά, ανακοινώνοντας παράλληλα πως ρυθμίστηκαν τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ προς τις τράπεζες με όρους αγοράς.

Related posts

Συνέδριο ΝΔ – Δένδιας: Η Ελλάδα δεν απειλεί και δεν φοβάται κανέναν

timesadmin

Εισβολή στην Ουκρανία: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ ζητά ο Σκρέκας

timesadmin

Τούρκοι αναλυτές: «Η Ελλάδα έβαλε στο στόχαστρο την Κωνσταντινούπολη»

timesadmin

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Μιλά για ισλαμοφοβικές επιθέσεις στη δυτική Θράκη

timesadmin

Απαλλάσσονται από κάθε φόρο τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα των ενστόλων

timesadmin

Το παρασκήνιο της διαγραφής του Γιώργου Κύρτσου από τη ΝΔ

timesadmin