Ξεκίνησε-ο-διαγωνισμός-για-τον-Φορέα-Απόκτησης-και-Επαναμίσθωσης-Ακινήτων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την παραχώρηση των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων που περιλαμβάνεται στον νέο πτωχευτικό νόμο. Τον διεθνή διαγωνισμό τρέχει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Οι ευάλωτοι οφειλέτες, σύμφωνα με τα κριτήρια του νέου πτωχευτικού νόμου, οι οποίοι έχουν κηρυχθεί σε πτώχευση ή κατά της πρώτης κατοικίας των οποίων επισπεύδεται αναγκαστική εκτέλεση, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτημα μεταβίβασης της πρώτης κατοικίας τους στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων. Ο Φορέας θα αποκτά την πρώτη κατοικία των συγκεκριμένων ευάλωτων οφειλετών και ακολούθως θα τους την επαναμισθώνει για 12 έτη.

Το Ελληνικό Κράτος θα παρέχει, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου, μηνιαίο επίδομα στέγασης, ύψους έως 210 ευρώ, μέσω του ΟΠΕΚΑ, για την υποστήριξη των ευάλωτων στην πληρωμή του μισθώματος προς τον Φορέα. Κατά τη διάρκεια, καθώς και στο τέλος της 12ετίας, οι οφειλέτες θα έχουν δικαίωμα επαναγοράς της μισθωμένης κατοικίας.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: τη φάση προεπιλογής (Α΄ Φάση) και τη φάση διαλόγου και υποβολής δεσμευτικών προσφορών (Β΄ Φάση). Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 19.07.2022. Λεπτομέρειες της διαγωνιστικής διαδικασίας περιγράφονται στην Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΗΜΔΗΣ (http://www.eprocurement.gov.gr/).

Για το λόγο αυτόν, δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ η διακήρυξη για διενέργεια δημόσιου διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων (του άρθρου 218 Ν. 4738/2020).

Διαβάστε επίσης:

Related posts

Κ. Σκρέκας: Φέρνουμε στη Δυτική Ελλάδα το φυσικό αέριο

timesadmin

Κάλεσμα Σκυλακάκη για αξιοποίηση του φθηνού δανεισμού από το Ταμείο Ανάκαμψης

timesadmin

Νομοσχέδιο: Ποιες αλλαγές έρχονται στο “καθεστώς” της κατάρτισης

timesadmin

Tι αλλάζει στο “πρώτο ένσημο” και στην επιδότηση εισφορών

timesadmin

ΙΕΛΚΑ: Πέντε διατροφικές και καταναλωτικές τάσεις του μέλλοντος

timesadmin

Τα πολυτελή ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί

timesadmin