ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Ξεκινούν από σήμερα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις, όπως προβλέπεται και από το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, με τους καταστηματάρχες να αισιοδοξούν για υψηλό τζίρο.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις 31 Αυγούστου, ενώ την Κυριακή 16 Ιουλίου τα καταστήματα σε όλη τη χώρα θα είναι ανοιχτά.

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται. Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού (“από …. % έως …. %”). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

- TheTOC

Related posts

Προστασία α΄ κατοικίας: Περισσότερα κίνητρα σε επενδυτές για τον Φορέα Ακινήτων

timesadmin

Ενιαία “καρτέλα οφειλών” για εργοδότες και επαγγελματίες στον ΕΦΚΑ

protothema.gr

Eurostat: Κατά 29% αυξήθηκε η παραγωγή ποδηλάτων στην ΕΕ την τελευταία δεκαετία

timesadmin

Αύριο η καταβολή τακτικών και έκτακτων επιδομάτων Δεκεμβρίου, ύψους 507.005.217 ευρώ, από τον ΟΠΕΚΑ

timesadmin

Στην Κρήτη ο Π. Τσακλόγλου – Τεράστια η πρόοδος με τις εκκρεμείς συντάξεις

wp-needuser

Στις 17 Φεβρουαρίου η 2η εκδήλωση “Job Ready by DYPA”

timesadmin