ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: Στόχος μας η βιώσιμη ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας

“Στην κυβέρνηση έχουμε υλοποιήσει ένα ιδανικό πλαίσιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ενώ στοχεύουμε να προσελκύσουμε την ελληνική διασπορά σε όλα τα επίπεδα, με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) να είναι στον πυρήνα αυτών των προσπαθειών”.

Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης χαιρετίζοντας το Tech Tour South-East Europe 2023, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ζάππειο, για δεύτερη συνεχή χρονιά, υπό τη φιλοξενία της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε, ακόμη, ότι σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της επενδυτικής πορείας της χώρας  μέσω των ισχυρών διεθνών συνεργασιών της έχει διαδραματίσει η Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση δικτύωσης επενδυτών και start-ups, στην οποία συμμετείχαν Venture Capital funds, επιχειρηματικοί άγγελοι και μεγάλος αριθμός τεχνολογικών startups από όλη την Ευρώπη και το Ισραήλ.

Στην παρέμβαση του Ρομπ Γκένισερ -ιδρυτικό μέλος της ETF Partners – ανέφερε πως η Ελλάδα έχει αγγίξει έναν εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης 6% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, επιβεβαιώνοντας τις θετικές διακηρύξεις για την ελληνική επενδυτική πορεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΤΕ, Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος είπε: “…τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα, έχοντας εξασφαλίσει πλέον  πολιτική σταθερότητα και πρόσβαση σε νέα και υπάρχοντα επενδυτικά κεφάλαια. Η ΕΑΤΕ με τη δυναμική της συμμετοχή σε επενδυτικά δίκτυα έχει καταφέρει να αναδείξει το επενδυτικό υπόβαθρο της Ελλάδας και να βάλει τη χώρα στο ραντάρ νέων επενδυτών διεθνώς”.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, όπως ανέφερε στην ομιλία της η διευθύνουσα σύμβουλος Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, “…θέτει έμπρακτα την εξωστρέφεια ως προϋπόθεση για την προώθηση και τη διάδοση καλών πρακτικών και στρατηγικών συμφωνιών. Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε το έργο που έχει γίνει έως τώρα και να προχωρήσουμε μπροστά με σταθερότητα και συνέπεια.”

Επισημαίνεται ότι παράλληλα με το Tech Tour διεξήχθη και η ετήσια συνάντηση “Tech Tour Smart Capital” του Tech Tour Investors Club, με διακεκριμένους επενδυτές και ετερόρρυθμους και ομόρρυθμους εταίρους (LPs & GPs) από τη ΝΑ Ευρώπη, που διοργανώθηκε από την ΕΑΤΕ σε συνεργασία και με το European Venture Fund Investors Network (E.V.F.I.N), που τελεί υπό την προεδρία της διευθύνουσας συμβούλου της ΕΑΤΕ, Αντιγόνης Λυμπεροπούλου.

Related posts

Συνεχίζεται το ράλι στα ακίνητα – Αύξηση 13,4% κατέγραψαν οι τιμές το 2023, σύμφωνα με την ΤτΕ

timesadmin

Ποιες επιχειρήσεις αυξάνουν το προσωπικό τους

timesadmin

Eurobank: Ο αποπληθωρισμός θα πάρει περισσότερο χρόνο από όσο αρχικώς είχαν εκτιμήσει οι κεντρικές τράπεζες

timesadmin

Καταβολή ποσού 4,24 εκατ. ευρώ πρώτης αρωγής στους πλημμυροπαθείς

timesadmin

Σχεδόν τριπλάσια η στήριξη της ΕΕ για την Ελλάδα μέσω του Γεωργικού Αποθεματικού 2024

timesadmin

Τα 4 νέα “μέτωπα” κατά των οφειλετών των Ταμείων

timesadmin