Ν.-Παπαθανάσης:-Στο-ΕΣΠΑ-τα-έργα-διευθέτησης-του-ρέματος-Σαπφούς-στους-Δήμους-Αμαρουσίου-και-Κηφισιάς
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ τα έργα διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στους Δήμους Αμαρουσίου και Κηφισιάς

Την ένταξη των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο πρόγραμμα “Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή”, του ΕΣΠΑ 2021-2027, με δικαιούχο την Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 27.057.700 ευρώ και αφορά έργα διευθέτησης στο ρέμα Σαπφούς που καλύπτουν το τμήμα του από τα όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Κηφισιάς έως την είσοδο στον αγωγό διέλευσης της Αττικής Οδού.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει κατασκευή τεχνικών σε διασταυρώσεις με οδούς, διευθέτηση με διαμόρφωση τραπεζοειδούς διατομής με χρήση επένδυσης με συρματοκιβώτια, έργα αντιστήριξης, στηθαία ασφαλείας και έργα προσαρμογής της εκβολής υφιστάμενων έργων αποχέτευσης ομβρίων που εκβάλουν στο ρέμα σε διάφορες θέσεις.

Η σχετική πράξη ένταξης εκδόθηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε: “Όπως είχαμε δεσμευθεί στην τοπική κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση, προχωρούμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου υποδομής για τους Δήμους της Βόρειας Αθήνας, συνολικά για την Αττική. Παρεμβάσεις όπως αυτή, συμβάλλουν στη θωράκιση της χώρας απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και βελτιώνουν ευρύτερα την καθημερινότητα των πολιτών. Παράλληλα, αποτελούν ακόμα μια απόδειξη του πως μεταφράζεται στην πράξη το “δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ” από τους ευρωπαϊκούς πόρους που αυτή η Κυβέρνηση εξασφάλισε για τον τόπο. Συνεχίζουμε αταλάντευτα στο δρόμο της βελτίωσης των υποδομών, της βιώσιμης ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας”.

Related posts

Εγκλωβισμένοι σε χαμηλά επιτόκια οι καταθέτες

timesadmin

ΥπΑΑΤ: Τροποποιήσεις αποφάσεων προς διευκόλυνση των παραγωγών

timesadmin

120.000 ακίνητα αποκτούν υπερ-υψηλές ταχύτητες – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Smart Readiness Vouchers

timesadmin

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις συντήρησης της Εγνατίας

timesadmin

Γιατί τα επιτόκια δεν φρέναραν την οικονομία – Πόσες αυξήσεις έρχονται ακόμη

timesadmin

Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη μείωση στη λιανική του ρεύματος τον Μάρτιο

James Rollner