Ν.-Αναστασιάδης:-Επιθυμία-μας-η-συνέχιση-και-εμβάθυνση-των-σχέσεών-μας-με-το-Ηνωμένο-Βασίλειο
ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Αναστασιάδης: Επιθυμία μας η συνέχιση και εμβάθυνση των σχέσεών μας με το Ηνωμένο Βασίλειο

Την επιθυμία να συνεχίσει η εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου–Ηνωμένου Βασιλείου επανέλαβε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας παράλληλα βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, που ανοίχθηκε στην οικία του Ύπατου Αρμοστή της Βρετανίας Irfan Siddiq Obe, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως “εξέφρασα τη βαθύτατη θλίψη του κυπριακού λαού, της Κυπριακής Δημοκρατίας, του ιδίου προσωπικά για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Βεβαίως είχα την ευκαιρία, σε μια σύντομη συνομιλία με τον Ύπατο Αρμοστή, να επαναλάβω την επιθυμία μας να συνεχίσουμε και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να μελετηθούν βεβαίως και οι τρόποι εμπλοκής ή και δημιουργίας συνθηκών επανέναρξης των συνομιλιών”.

Από την πλευρά του ο Ύπατος Αρμοστής ανέφερε ότι ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ “είναι μια τεράστια απώλεια για τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κοινοπολιτείας και για πολλούς άλλους σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο για την πρωτοβουλία του να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων και ελπίζω η επόμενη συνάντησή μας να είναι σε πιο ευχάριστη περίσταση”.

- Α-

Related posts

Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle αποπλέει τον Φεβρουάριο για τη Μεσόγειο

timesadmin

Η Ε.Ε. δεν κατάφερε να περάσει το πακέτο για τον παγκόσμιο κατώτατο φόρο

timesadmin

Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης για τη δημοσιογράφο Μαρίνα Οφσιανίκοβα

timesadmin

Molson Coors: Μειώθηκαν 52% τα κέρδη γ΄ τριμήνου

timesadmin

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να καταργήσει το ανώτατο όριο ημερήσιων αφίξεων έως τον Οκτώβριο

timesadmin

Στο Κίεβο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς

timesadmin