Νότια-Κορέα:-Κοινά-στρατιωτικά-γυμνάσια-με-ΗΠΑ-εν-μέσω-ανησυχίας-για-τις-πυραυλικές-δοκιμές-της-Πιονγιάνγκ
ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με ΗΠΑ εν μέσω ανησυχίας για τις πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ

Η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν σήμερα τα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά τους, επιδιώκοντας να ενισχύσουν την ετοιμότητά τους έναντι της Βόρειας Κορέας, η οποία φέρεται έτοιμη από την πλευρά της για νέες πυραυλικές δοκιμές.

Οι θερινές στρατιωτικές ασκήσεις, που φέτος μετονομάστηκαν σε “Ulchi Freedom Shield” και έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, πραγματοποιούνται στον απόηχο της δέσμευσης του προέδρου της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γέολ (ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Μάιο) να αυξήσει τη δύναμη αποτροπής της χώρας του απέναντι στη βορειοκορεατική απειλή.

Οι ασκήσεις είχαν μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας Covid-19 και καθώς ο προκάτοχος του Γιουν επεδίωκε να αναβιώσει τον διάλογο με το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, που χαρακτήριζε τα στρατιωτικά γυμνάσια “πρόβα εισβολής”.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους κρουζ από την πόλη Οντσόν (δυτικά), αφότου Νότια Κορέα και ΗΠΑ ξεκίνησαν την προκαταρκτική εκπαίδευση για τις ασκήσεις. Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πραγματοποιήσει φέτος πολλές πυραυλικές δοκιμές και φέρεται έτοιμο να προχωρήσει στην έβδομη πυρηνική δοκιμή του ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με αξιωματούχους της Σεούλ.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος έχει δηλώσει ότι η κυβέρνησή του είναι πρόθυμη να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Πιονγκγιάνγκ με αντάλλαγμα την αποπυρηνικοποίηση, αλλά η Βόρεια Κορέα έχει απορρίψει εμφατικά την προσφορά του.

Στο πλαίσιο της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων απειλών της Βόρειας Κορέας, η Σεούλ επισπεύδει την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος αναχαίτισης πυραύλων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία πραγματοποίησαν πρόσφατα κοινή στρατιωτική άσκηση στα ανοικτά της Χαβάης για την αναχαίτιση εχθρικών βαλλιστικών πυραύλων.

Πηγή: Α-

Related posts

Reuters: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ανακοινώνουν την Τετάρτη οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους

timesadmin

Λ. Όστιν: Οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ουκρανία drones με αντιαρματικές κεφαλές

timesadmin

Τηλεφώνημα Ερντογάν σε Πούτιν: Κατά της αναγνώρισης του Ντονμπάς – Υπέρ των καρπών της σχέσης με Ρωσία

timesadmin

Νιγηρία: 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων σε στρατιωτική βάση

timesadmin

Ο ΟΗΕ ζητά να αποφευχθεί μία επισιτιστική κρίση: Μην επιβάλλετε περιορισμούς στις εξαγωγές τροφίμων

timesadmin

Επιτυχής δοκιμή ενός αμερικανικού υπερηχητικού πυραύλου HAWC

timesadmin