Νότια-Κορέα:-Έσπασαν-το-φράγμα-των-100.000-τα-κρούσματα-κορονοϊού-το-τελευταίο-24ωρο
ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Έσπασαν το φράγμα των 100.000 τα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Στη Νότια Κορέα οι μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό ξεπέρασαν για πρώτη φορά από την εκδήλωση της πανδημίας πριν από δύο χρόνια το όριο των 100.000, καθώς συνεχίζεται με ραγδαίο ρυθμό η εξάπλωση της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Ο αριθμός των κρουσμάτων εκφράζονται φόβοι πως θα συνεχίσει την ανοδική πορεία του καθώς οι αρχές χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, παρατείνοντας για μια ώρα το ωράριο λειτουργίας καφέ, εστιατορίων και άλλων καταστημάτων ως τις 22:00 από το Σαββατοκύριακο, για να βοηθήσουν κυρίως τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA) ανακοίνωσε ότι τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη επιβεβαιώθηκαν 109.831 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 45 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Νότια Κορέα έφθασε έτσι τους 7.283 νεκρούς επί συνόλου 1.755.806 μολύνσεων, κατά την KCDA. Ο δείκτης θνητότητας υποχώρησε στο 0,41%.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε στους 385 (–4 σε 24 ώρες). Είναι η πέμπτη συνεχόμενη ημέρα που παραμένει πάνω από τους 300.

Ειδικοί και οι αρχές προειδοποιούν πως τα κρούσματα μπορεί να φθάσουν τα 170.000 την ημέρα μέσα στον μήνα, ενώ κρατικό ινστιτούτο μελετών εκτιμά πως μπορεί να φθάσουν ως ακόμη και τα 270.000 στα μέσα του Μαρτίου, περίπου επτά εβδομάδες αφότου η Όμικρον μετατράπηκε στην κυρίαρχη παραλλαγή του ιού στη Νότια Κορέα.

Στη χώρα διεξάγονται προεδρικές εκλογές την 9η Μαρτίου.

Πάντως η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσούν βαριά παραμένει μέχρι τώρα αντιμετωπίσιμος.

Το 86,3% των περίπου 52 εκατ. πολιτών της Νότιας Κορέας έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 μέχρι στιγμής, ενώ το 58,6% έχει λάβει αναμνηστική δόση, σύμφωνα με τους αριθμούς της KCDA.

- ---

Related posts

Βρετανική απάντηση στην Τουρκία: “Δεν αμφισβητείται η κυριαρχία των ελληνικών νησιών”

timesadmin

Αντ. Μπλίνκεν: Σκόπιμη η εκστρατεία της Ρωσίας για τη διάπραξη θηριθωδιών στη Μπούτσα

timesadmin

Έσπασε το απόλυτο ρεκόρ κρουσμάτων της η Δανία – 23.228 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες

timesadmin

Handelsblatt: Eρχεται “εισβολή” της γερμανικής εκπτωτικής αλυσίδας σούπερ μάρκετς Aldi στην Κίνα

timesadmin

Η Σαουδική Αραβία λέει ότι ο OPEC+ έχει επιλογές για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της αγοράς

timesadmin

Ρωσία: Το κίνημα του Ναβάλνι καλεί τους Ρώσους σε πολιτική ανυπακοή

timesadmin