Νότια-Αφρική-στο-Διεθνές-Δικαστήριο:-Η-γενοκτονία-του-Ισραήλ-στη-Γάζα-έφτασε-σε-νέα-φρικτά-επίπεδα
ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Αφρική στο Διεθνές Δικαστήριο: Η γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα έφτασε σε νέα φρικτά επίπεδα

“Η γενοκτονία” που διαπράττει το Ισραήλ “έφτασε σε νέα φρικτά επίπεδα”, δήλωσε σήμερα, ενώπιον της ανώτατης δικαστικής αρχής του ΟΗΕ, η Νότια Αφρική, η οποία ζητά από τους δικαστές του Διεθνούς Δικαστηρίου να διατάξουν να σταματήσει η επίθεση στη Ράφα, τονίζοντας ότι ο παλαιστινιακός λαός αντιμετωπίζει “τη συνεχιζόμενη εξόντωσή του”.

Την περασμένη εβδομάδα η Νότια Αφρική ζήτησε να ληφθούν πρόσθετα έκτακτα μέτρα για να προστατευθεί η Ράφα, η πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας όπου έχουν καταφύγει περισσότεροι από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι. Ζήτησε επίσης από το δικαστήριο να διατάξει το Ισραήλ να επιτρέψει την απρόσκοπτη πρόσβαση αξιωματούχων του ΟΗΕ, οργανισμών που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια, δημοσιογράφων και ερευνητών, ενώ σημείωσε ότι το Ισραήλ μέχρι στιγμής έχει αγνοήσει και παραβιάσει τις προηγούμενες εντολές των δικαστών.

“Η Νότια Αφρική ήλπιζε, κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, να τεθεί τέλος σε αυτή τη διαδικασία γενοκτονίας ώστε να προστατευθεί η Παλαιστίνη και ο λαός της”, είπε ο Βουσιμούζι Μαντονσέλα, ο εκπρόσωπος της Πρετόριας. “Αντί για αυτό, η γενοκτονία του Ισραήλ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και έφτασε σε ένα νέο, φρικτό επίπεδο”, πρόσθεσε.

Η ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα “είναι το τελευταίο στάδιο της καταστροφής της Γάζας και του παλαιστινιακού λαού”, σχολίασε ο Βον Λόουι, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τη Νότια Αφρική. “Το βασικό σήμερα είναι ότι ο εκπεφρασμένος στόχος του Ισραήλ, να σβήσει τη Γάζα από το χάρτη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Επιπλέον, τα αποδεικτικά στοιχεία για τα φρικτά εγκλήματα και τις ωμότητες κυριολεκτικά καταστρέφονται και θάβονται με μπουλντόζες, επί της ουσίας διαγράφοντας το παρελθόν για όσους έχουν διαπράξει αυτά τα εγκλήματα και κοροϊδεύοντας τη δικαιοσύνη”, πρόσθεσε.

Το Ισραήλ, που χαρακτηρίζει “αβάσιμο” τον ισχυρισμό της Νότιας Αφρικής ότι παραβιάζει τη Σύμβαση για τη Γενοκτονία του 1949, θα απαντήσει την Παρασκευή. Σε προηγούμενες ακροάσεις είπε ότι ενέτεινε τις προσπάθειες για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπως διέταξε το Διεθνές Δικαστήριο.

- ---

Related posts

Microsoft: Ξεκίνησαν οι ρωσικές εκστρατείες επιρροής των αμερικανικών εκλογών

timesadmin

Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία υπέγραψαν τη συμφωνία για την αντιμετώπιση αδέσποτων ναρκών στον Εύξεινο Πόντο

timesadmin

Γάζα: Ξεπέρασαν τους 34.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πλήγματα

wp-needuser

Οι ΗΠΑ δεν έχουν δώσει στο Ισραήλ προθεσμία για τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα

timesadmin

ΗΠΑ: Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ένοπλο που ταμπουρώθηκε μέσα σε σπίτι

timesadmin

ΗΠΑ: Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος της Alaska Airlines

timesadmin