Ντι-Μάιο:-Χρειάζεται-ανώτατη-τιμή-για-την-αγορά-φυσικού-αερίου-από-τις-χώρες-της-ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Ντι Μάιο: Χρειάζεται ανώτατη τιμή για την αγορά φυσικού αερίου από τις χώρες της ΕΕ

Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν και σήμερα βρίσκεται στην Αρμενία. Κύρια θέση στην ατζέντα των συνομιλιών του στο Μπακού, είχε το ενεργειακό και η δυνατότητα αύξησης των προμηθειών φυσικού αερίου, από την χώρα αυτή, διαμέσου του αγωγού Tap.

“Το Αζερμπαϊτζάν είναι εταίρος κύριας σημασίας για την Ιταλία, από την στιγμή που πρόκειται για τον πρώτο προμηθευτή της σε πετρέλαιο και τον τρίτο σε αέριο, με ενδιαφέρουσες δυνατότητες αύξησης των προμηθειών φυσικού αερίου”, υπογράμμισε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε σήμερα η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, o Λουίτζι Nτι Μάιο, συνεχίζει να τάσσεται δυναμικά υπέρ της υιοθέτησης ενός πλαφόν, σε ότι αφορά την τιμή αγοράς του φυσικού αερίου, από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Σύμφωνα με την Ιταλία και πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, χρειάζεται άμεσα η υιοθέτηση μιας ανώτατης τιμής για την αγορά φυσικού αερίου”, έγραψε στο διαδίκτυο ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών. “Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η άσκηση βέτο και ούτε να υπάρξουν διχασμοί, η Ευρώπη πρέπει να δράσει ενωμένη”, πρόσθεσε πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος που τον μετέφερε στο Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: Α-

Related posts

Ο Μακρόν στέλνει στρατό, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης

timesadmin

Ο Εμανουέλ Μακρόν στην Κίνα στις αρχές του Απριλίου

timesadmin

Η Ιταλία θέτει τους όρους για την ιδιωτικοποίηση της ITA Airways – Φαβορί για την εξαγορά η Lufthansa

timesadmin

Το απόγευμα η αναχώρηση της κυπριακής ομάδας Διάσωσης για συνδρομή στις επιχειρήσεις στην Τουρκία

timesadmin

ΗΠΑ και Ευρώπη ξεμένουν από όπλα για την Ουκρανία – Οι εναλλακτικές του Κιέβου

timesadmin

Πάουελ: Ισχυρή η δέσμευση της Fed στην επιστροφή του πληθωρισμού στο 2%

timesadmin