Νορβηγία:-Συμφωνία-εργαζομένων-πετρελαϊκών-για-την-αποτροπή-απεργιών
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Συμφωνία εργαζομένων-πετρελαϊκών για την αποτροπή απεργιών

Οι πετρελαϊκές εταιρeίες στη Νορβηγία και οι εργαζόμενοι σε αυτές συμφώνησαν επί της αρχής, για μία συμφωνία σχετικά με το επίπεδο των μισθών, αποτρέποντας για την ώρα, απεργιακές κινητοποιήσει σε εννέα πεδία γεωτρήσεων που θα έπλητταν την πετρελαϊκή παραγωγή της χώρας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον αναφερόμενο τομέα.

Δύο από τις τρεις ενώσεις εργαζομένων που διαπραγματεύτηκαν με τις πετρελαϊκές εταιρίες θα επιδιώξουν τη σύμφωνη γνώμη των μελών τους, πριν εγκρίνουν επίσημα τη συμφωνία, αναφορικά με τα όσα δήλωσαν στο Reuters εκπρόσωποι των εργαζομένων, αλλά και ο ηγέτης ενός εργατικού συνδικάτου.

“Συμφωνία. Όχι απεργία. Αλλά, οι ενώσεις εργαζομένων Ledern και Safe απέστειλαν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων για τη διεξαγωγή ψηφοφοριών μεταξύ των μελών τους,” σύμφωνα με μία δήλωση που έκανε στο Reuters, ένας εκπρόσωπος του λόμπι πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας. “Πρέπει να απαντήσουν μέχρι την 30η Ιουνίου,” πρόσθεσε

Περίπου 845 εργαζόμενοι από το σύνολο των περίπου 7.500 εργαζομένων στις παράκτιες πλατφόρμες είχαν προγραμματίσει απεργιακές κινητοποιήσεις από την 12η Ιουνίου, στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταιριών και των εργαζομένων δεν έφερναν αποτέλεσμα, όπως είχαν ανακοινώσει οι ενώσεις εργαζομένων Safe, Industri Energi και Lederne.

Related posts

ΟΗΕ: Δύο εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα στο Κέρας της Αφρικής

timesadmin

ΠΟΥ: Η αναζωπύρωση της ευλογιάς των πιθήκων δεν συνιστά κατάσταση έκτακτης ανάγκης

timesadmin

Κουλέμπα: “Δύο βήματα” από μια συμφωνία με τη Ρωσία για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών

timesadmin

Γερμανία: Όχημα έπεσε πάνω σε κόσμο στο Βερολίνο – Μία γυναίκα νεκρή και 8 τραυματίες

timesadmin

ΗΠΑ: Ο Τραμπ φέρεται να προσπάθησε να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα της Τζόρτζια το 2020

timesadmin

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε 2 πυραύλους Κρουζ

timesadmin