Νιγηρία:-Τουλάχιστον-140-άνθρωποι-σκοτώθηκαν-από-ενόπλους-στην-πολιτεία-Ζαμφαρά
ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Τουλάχιστον 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ενόπλους στην πολιτεία Ζαμφαρά

Τουλάχιστον 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ενόπλους στη διάρκεια επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα στην πολιτεία Ζαμφαρά της βορειοδυτικής Νιγηρίας, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο τέσσερις κάτοικοι.

“Θάψαμε συνολικά 143 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από τους συμμορίτες στις επιθέσεις αυτές”, δήλωσε ο ένας απ’ αυτούς τους κατοίκους, ο Μπαλαράμπ Αλχάτζι, αρχηγός ενός από τα χωριά που επλήγησαν απ’ αυτές τις επιθέσεις στη Ζαμφαρά. Ο απολογισμός αυτός δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Εκατοντάδες ένοπλοι, που έφθασαν με μοτοσικλέτες, εξαπέλυσαν επιθέσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη σε δέκα χωριά στις περιφέρειες Άνκα και Μπουκουγιούμ, πυροβολώντας εναντίον των κατοίκων, λεηλατώντας και πυρπολώντας σπίτια, ανέφεραν οι κάτοικοι αυτοί.

Νιγηριανοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη σχολιάσει αυτές τις επιθέσεις.

Ένας κάτοικος του χωριού Κούρφα Ντάνια, ο Μπαμπαντί Χαμίντου, δήλωσε πως οι ένοπλοι αυτοί πυροβολούσαν χωρίς προειδοποίηση όποιον έβλεπαν στο χωριό.

“Περισσότεροι από 140 άνθρωποι ενταφιάστηκαν στα δέκα χωριά και η έρευνα για άλλα πτώματα βρίσκεται σε εξέλιξη επειδή υπάρχουν πολλοί εξαφανισμένοι”, δήλωσε ο Χαμίντου.

Ο Ίντι Μούσα, ένας κάτοικος άλλου χωριού, δήλωσε πως “ο αριθμός των νεκρών είναι τεράστιος” και έκανε λόγο για “150 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από τους συμμορίτες”.

Ένας άλλος κάτοικος, ο οποίος δήλωσε μόνο το μικρό όνομά του, Μπαμπανγκίντα, ανέφερε τον ίδιο απολογισμό.

Η βορειοδυτική και η κεντρική Νιγηρία είναι από χρόνια το θέατρο δραστηριοτήτων εγκληματικών συμμοριών που επιτίθενται, λεηλατούν και απάγουν τους χωρικούς, των οποίων κλέβουν τα ζώα και καίνε τα σπίτια.

Πηγή: ---

Related posts

Τρεις νεκροί στην Πολωνία από τις καταιγίδες που σαρώνουν την Ευρώπη

timesadmin

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν να αποκόψουν την Κίνα από την παγκόσμια οικονομία

timesadmin

Περίπου 250.000 πρόσφυγες έχουν φθάσει από την Ουκρανία στη Ρωσία, ανακοίνωσε η Μόσχα

timesadmin

Ιταλία: Μέχρι 1.000 ευρώ πρόστιμο σε όσους μπαίνουν σε ΜΜΕ χωρίς αρνητικό τεστ κορονοϊού ή πάσο εμβολιασμένου

timesadmin

Sainsbury: Επέστρεψε στα κέρδη για τη χρήση, προειδοποιεί για το τρέχον έτος

timesadmin

Ρωσία: Μηνιαία αύξηση 75% σημείωσαν οι πωλήσεις Lada τον Αύγουστο

timesadmin