Να-μαζέψουν-τις-δηλώσεις-Ερντογάν-για-τη-Χαμάς-προσπαθούν-Τούρκοι-αξιωματούχοι
ΚΟΣΜΟΣ

Να μαζέψουν τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Χαμάς προσπαθούν Τούρκοι αξιωματούχοι

Να μαζέψουν τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Χαμάς προσπαθούν Τούρκοι αξιωματούχοι, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι περισσότερα από 1.000 μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σε ολόκληρη την Τουρκία, επαναλαμβάνοντάς ταυτόχρονα ότι πρόκειται για “αντιστασιακό κίνημα”, όπως μεταδίδει το πρακτορείο. 

Λίγο μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ένας Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν και ο Τούρκους πρόεδρος εννοούσε ότι νοσηλεύονται γενικά κάτοικοι της Γάζας στην Τουρκία. 

“Αν χαρακτηρίζει τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, αυτό μας προκαλεί λύπη. Δεν θεωρούμε τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση… περισσότερο από 1.000 μέλη της Χαμάς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα”, ανέφερε ο Ερντογάν. 

Τούρκος αξιωματούχος – ο οποίος μίλησε με τον όρο της ανωνυμίας – ανέφερε στο Reuters ότι ο Ερντογάν εννοούσε σε Παλαιστίνιους από τη Λωρίδα της Γάζας γενικά, αντί για μέλη της Χαμάς. 

“Ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε λάθος, εννοούσε 1.000 κατοίκους της Γάζας που είναι υπό νοσηλεία και όχι μέλη της Χαμάς”, ανέφερε ο αξιωματούχος. 

Το Reuters σημειώνει ότι αν και δεν μπορεί να προσδιορίσει άμεσα την ταυτότητα των ατόμων που βρίσκονται στα τουρκικά νοσοκομεία και υπενθυμίζει ότι τον περασμένο Νοέμβριο η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι βοηθάει στην εκκένωση δεκάδων άρρωστων ή τραυματισμένων ατόμων από τη Γάζα μαζί με τους συνοδούς τους, μετά την εισβολή του ισραηλινού στρατού
 

Related posts

Γάζα: Ο Μπορέλ κατήγγειλε τη χρήση της πείνας ως “πολεμικού όπλου”

timesadmin

Μπάιντεν: Το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας έγινε από ρουκέτα που αστόχησε και εκτοξεύτηκε από “τρομοκρατική οργάνωση”

timesadmin

ΟΗΕ: Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδικάζει το ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα

timesadmin

Βρετανία: Περισσότεροι από 10.000 αιτούντες άσυλο έφτασαν στη χώρα με πλοιάρια από τις αρχές του χρόνου

timesadmin

Η ανησυχία της Σομαλίας μετά τη συμφωνία Αιθιοπίας – Σομαλιλάνδης, που προσφέρει στην Αντίς Αμπέμπα πρόσβαση στην Ερυθρά Θάλασσα

timesadmin

Πακιστάν: Συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Χαν λέει πως το κόμμα σκοπεύει να σχηματίσει κυβέρνηση

timesadmin