Να-κλείσει-γρήγορα-η-κατανομή-των-ευρωπαϊκών-αξιωμάτων-επιθυμεί-η-Αθήνα-–-Στόχος-να-προχωρήσει-μπροστά-η-ευρωπαϊκή-μηχανή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να κλείσει γρήγορα η κατανομή των ευρωπαϊκών αξιωμάτων επιθυμεί η Αθήνα – Στόχος να προχωρήσει μπροστά η ευρωπαϊκή μηχανή

Να κλείσει γρήγορα η κατανομή των ευρωπαϊκών αξιωμάτων επιθυμεί η Αθήνα – Στόχος να προχωρήσει μπροστά η ευρωπαϊκή μηχανή

Ευρωπαϊκή Ένωση

Να κλείσει το συντομότερο δυνατό το θέμα με την κατανομή των ευρωπαϊκών αξιωμάτων στην ΕΕ επιθυμεί η Ελλάδα προκειμένου να πάρει μπρος και πάλι η ευρωπαϊκή μηχανή. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για πολλές ώρες διαπραγματευόταν με τους ομολόγους του ως ένας από τους δυο διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν υπήρξαν αντιρρήσεις για τα πρόσωπα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Κομισιόν, του Αντόνιο Κόστα για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και της Κάγια Κάλας για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ αλλά περισσότερο εμπόδια τεχνικού χαρακτήρα. Η ελληνική πλευρά δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξη ότι όλα θα αποφασιστούν στο τέλος του μήνα στην Σύνοδο Κορυφής.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε φτάνοντας στις Βρυξέλλες ότι η συζήτηση δεν αφορά μόνο την κατανομή των θέσεων και τα πρόσωπα, αλλά πρωτίστως τις πολιτικές που η ΕΕ θα πρέπει να εφαρμόσει την επόμενη πενταετία. Πλέον με την επιστροφή του στην Αθήνα ο πρωθυπουργός αρχίζει να υλοποιεί αυτό που προανήγγειλε στους υπουργούς του μετά τον ανασχηματισμό επιδιώκοντας μια δυναμική επανεκκίνηση.

Η αρχή θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 18.30 καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, με αντικείμενο το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Μια σύσκεψη στο πλαίσιο του στόχου για αποτελεσματικότερο κράτος. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε πει: «Δεν λειτουργεί το ΑΣΕΠ. Λυπάμαι που το λέω έτσι ξερά. Οι ρυθμοί του είναι απογοητευτικοί. Δεν γίνεται να περιμένουμε τόσο χρόνο για να πάνε να διοριστούν οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας, πρέπει κάτι να κάνουμε. Είναι πρώτη προτεραιότητα για εμένα αυτό το ζήτημα».

Αύριο ο πρωθυπουργός ξεκινά κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία με πρώτο το Ανάπτυξης γιατί είναι η αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά της ακρίβειας. Παράλληλα, την επόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Related posts

Αλέξης Γεωργούλης: Σκέφτηκα να κάνω ένα καινούργιο κόμμα

timesadmin

Οι Βρετανοί «αδειάζουν» τον Σούνακ για την ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη: «Δώσε πίσω τα Γλυπτά»

timesadmin

Τι αλλάζει στη στρατιωτική θητεία

timesadmin

Συναγερμός για την πανώλη των αιγοπροβάτων: Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη υπό τον Τσιάρα

wp-needuser

Μητσοτάκης: Ελπίζω να συνεχιστούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό στο πνεύμα των αποφάσεων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ:

timesadmin

Διαμαντής Καραναστάσης: Η απάντηση στις φήμες για τη σχέση του με την Ζωή Κωνσταντοπούλου

James Rollner