ΝΑΤΟ:-Αυξήθηκαν-κατά-τουλάχιστον-20%-οι-αναχαιτίσεις-ρωσικών-αεροσκαφών-το-α’-τρίμηνο
ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 20% οι αναχαιτίσεις ρωσικών αεροσκαφών το α’ τρίμηνο

Οι αποστολές μαχητικών του ΝΑΤΟ για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών που προσέγγιζαν τον εναέριο χώρο συμμαχικών χωρών στην περιοχή της Βαλτικής αυξήθηκαν κατά 20-25% το πρώτο τρίμηνο του 2024, ανέφερε σήμερα πηγή από την Βορειοατλαντική Συμμαχία, αποδίδοντας την αυξημένη ρωσική δραστηριότητα στην αύξηση των στρατιωτικών ασκήσεων της Συμμαχίας. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο αριθμό αναχαιτίσεων.

Την προηγούμενη χρονιά, το ΝΑΤΟ είχε πει ότι συμμαχικά αεροσκάφη είχαν απογειωθεί τουλάχιστον 300 φορές για να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη, στις περισσότερες περιπτώσεις πάνω από τη Βαλτική.

Ακολούθως, παρατηρήθηκε μια ειδοποιός διαφορά που είχε να κάνει με τον τύπο των ρωσικών αεροσκαφών που εντοπίζονταν κοντά στα σύνορα συμμαχικών χωρών, είπε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του. Εν αντιθέσει με το παρελθόν, οι περισσότερες αναχαιτίσεις αφορούσαν αναγνωριστικά και μεταγωγικά αεροσκάφη και όχι μαχητικά ή στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Εικάζεται ότι η αλλαγή συμπεριφοράς οφείλεται στο ότι η Μόσχα χρειάζεται τα βομβαρδιστικά και τα μαχητικά αεροσκάφη της για τις επιθέσεις που εξαπολύει στην Ουκρανία, όπου οι συγκρούσεις έχουν κλιμακωθεί.

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, το ΝΑΤΟ ενίσχυσε τις δυνάμεις του στην ανατολική του πτέρυγα, αναπτύσσοντας εκεί περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας. Στις αρχές του έτους, το ΝΑΤΟ διεξήγαγε τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, με τη συμμετοχή περίπου 90.000 στρατιωτών.

- ---

Related posts

Huawei: Άλμα 144% στα καθαρά κέρδη το 2023

protothema.gr

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

timesadmin

Ουγκάντα: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην επαρχία Ντορόκο

timesadmin

Ουκρανία: Δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το αν το Ιράν προμηθεύει τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους

timesadmin

ΝτεΣάντις: Δεν διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και στηρίζει Τραμπ

timesadmin

ΟΗΕ: Η ανοικοδόμηση στη Γάζα μπορεί να χρειαστεί 80 χρόνια

wp-needuser