Ναμπιουλίνα:-Η-Ρωσία-πρέπει-να-επανεξετάσει-το-πλαίσιο-εξαγωγών-και-να-καταργήσει-τα-περισσότερα-μέτρα-capital-controls
ΚΟΣΜΟΣ

Ναμπιουλίνα: Η Ρωσία πρέπει να επανεξετάσει το πλαίσιο εξαγωγών και να καταργήσει τα περισσότερα μέτρα capital controls

Η Ρωσία χρειάζεται να επανεξετάσει το πλαίσιο της εξαρτώμενης από τις εξαγωγές οικονομίας της για να διασφαλίσει ότι η βιομηχανία εργάζεται για την εγχώρια αγορά αλλά οι περισσότεροι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων θα πρέπει να καταργηθούν, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Ελβίρα Ναμπιουλίνα.

Η Ναμπιουλίνα, μιλώντας στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, δήλωσε ότι ένα “σημαντικό τμήμα” της ρωσικής βιομηχανίας θα πρέπει να αρχίσει να εργάζεται για την εγχώρια αγορά, αντί να βασίζεται στις εξαγωγές για έσοδα.

Η ίδια δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους ρωσικούς ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων θα πρέπει να καταργηθούν και ότι δεν θα υπάρχει απαγόρευση να διατηρούν Ρώσοι τραπεζικούς λογαριασμούς σε αμερικανικά δολάρια ή άλλα ξένα νομίσματα.

“Έχουμε μια διαβάθμιση συναλλαγματικών περιορισμών”, δήλωσε η Ναμπιουλίνα. “Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να καταργηθούν, τουλάχιστον οι περισσότεροι”.

Η Ρωσία προχώρησε στην επιβολή αυστηρών ελέγχων στις συναλλαγές σε ξένα νομίσματα ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Μόσχας.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι η Ρωσία θα ευημερήσει παρά την επιβολή από τη Δύση των πλέον αυστηρών κυρώσεων στη σύγχρονη Ιστορία αλλά ότι θα πρέπει να αλλάξει ο προσανατολισμός των θεμελίων της ρωσικής οικονομίας του 1,8 τρισεκ. δολαρίων.

Η Ναμπιουλίνα προειδοποίησε ότι υπάρχουν φόβοι πως η απώλεια πρόσβασης στις τεχνολογίες θα υπονομεύσει τη ρωσική οικονομία. Η ίδια δήλωσε ότι η Μόσχα χρειάζεται να εξετάσει ιδιωτικές πρωτοβουλίες για να εξασφαλίσει τη τεχνολογική ανάπτυξη και να αποφύγει τη διολίσθηση προς μια κατάσταση σοβιετικού τύπου, στην οποία η Ρωσία θα υστερεί έναντι των ανταγωνιστών της.

Related posts

Βild: Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει την εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος “Σιδερένιος Θόλος” από το Ισραήλ

timesadmin

Ολλανδία για αίτημα Ουκρανίας: Δεν υπάρχει διαδικασία fast track ένταξης στην ΕΕ

timesadmin

ΕΕ: Ανησυχία για το πολωνικό νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

timesadmin

Λε Ντριάν: Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πούτιν περίμενε να εξελιχθεί έτσι η κατάσταση

timesadmin

Bloomberg: Η κρίση του φυσικού αερίου βρίσκεται τώρα στην κορυφή της μακράς λίστας κινδύνων των Ευρωπαίων χρηματιστών

timesadmin

Η Ουκρανία διαψεύδει ότι το Ισραήλ ζήτησε να υποκύψει στις απαιτήσεις της Μόσχας

timesadmin