Ναγκόρνο-Καραμπάχ:-h-ee-κινητοποιεί-500.000-ευρώ-ως-πρόσθετη-ανθρωπιστική-βοήθεια
ΚΟΣΜΟΣ

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: H EE κινητοποιεί 500.000 ευρώ ως πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια

H EE κινητοποιεί 500.000 ευρώ ως πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια για να στηρίξει όσους πλήττονται από την κλιμάκωση των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, χιλιάδες άνθρωποι έχουν πλέον εκτοπιστεί, ξεφεύγοντας από τη βία και χρειάζονται βοήθεια. Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ θα βοηθήσει τους πληγέντες να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, παρέχοντάς τους παράλληλα στέγη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Αυτή η έκτακτη βοήθεια 500.000 ευρώ είναι επιπλέον της ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ που διατέθηκε για την κρίση του Ναγκόρνο Καραμπάχ νωρίτερα αυτό το έτος, ύψους 1,17 εκατομμυρίων ευρώ.

` Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε: “Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είχε σοβαρές επιπτώσεις για τους αμάχους. Σε απάντηση, η ΕΕ κινητοποιεί πρόσθετη επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια για να στηρίξει τους εκτοπισμένους. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στο έδαφος και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε περισσότερη βοήθεια. Ενώ η ΕΕ χαιρετίζει την κατάπαυση του πυρός, προτρέπω σθεναρά όλα τα μέρη της σύγκρουσης να εξασφαλίσουν ανεμπόδιστη και άμεση πρόσβαση σε ανθρωπιστικές οργανώσεις. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια μπορούν να παρέχουν έκτακτη βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη”.

H Επιτροπή σημειώνει ότι η ΕΕ βρίσκεται σε στενή επαφή με τους ανθρωπιστικούς εταίρους της επιτόπου και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης. Η ΕΕ υποστηρίζει ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν με περισσότερα από 21 εκατομμύρια ευρώ από τη μεγάλης κλίμακας κλιμάκωση της σύγκρουσης το 2020.

Πηγή: ---

Related posts

Συντριβή ισπανικού μαχητικού F-18 στη Σαραγόσα

timesadmin

Η Πολωνία απαγορεύει τις εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία καθώς οι αγρότες διαμαρτύρονται για την υπερπληθώρα

timesadmin

Καναδάς: Απροσδόκητη αύξηση των επιτοκίων στο 4,75%

timesadmin

Σουηδία: Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Κεντρική Τράπεζα

timesadmin

Βρετανία: “Καρατόμησε” την υπουργό Εσωτερικών Μπρέιβερμαν ο Σούνακ – Ο Κάμερον στην Ντάουνινγκ Στριτ, ίσως ως νέος ΥΠΕΞ

timesadmin

Στόλτενμπεργκ: Η υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία κάνει τη διαφορά στο πεδίο της μάχης

timesadmin