Νίκος-Παπαναστάσης:-Η-κυβέρνηση-πουλά-βλήματα-λευκού-φωσφόρου-με-τελικό-προορισμό-την-Ουκρανία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παπαναστάσης: Η κυβέρνηση πουλά βλήματα λευκού φωσφόρου με τελικό προορισμό την Ουκρανία

Νίκος Παπαναστάσης: Η κυβέρνηση πουλά βλήματα λευκού φωσφόρου με τελικό προορισμό την Ουκρανία

Νίκος Παπαναστάσης

Σε μια σοβαρή καταγγελία για την πώληση βλημάτων λευκού φωσφόρου με τελικό προορισμό την Ουκρανία προέβη ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για “εγκληματική κατηφόρα”.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, πρωτοστατώντας στη στήριξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ στο μέτωπο της Ουκρανίας, στον πόλεμο με την Ρωσία, κατέθεσε για άλλη μια φορά για έγκριση, νέο κατάλογο με οπλικά συστήματα και πυρομαχικά προς “πώληση”, πλέον των άγνωστων τεράστιων ποσοτήτων που έχουν ήδη αποσταλεί από τις αρχές του πολέμου» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «είναι δεδομένο ότι η αφαίρεση απ’ την ισχύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και η αποστολή αυτών των όπλων και των πυρομαχικών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας, αδυνατίζει αναμφισβήτητα την αμυντική δυνατότητα της χώρας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «σήμερα, η κυβέρνηση, υπερβαίνοντας κάθε όριο στην εμπλοκή της χώρας σ’ αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και καταπατώντας κάθε έννοια τήρησης των διεθνών συνθηκών και των απαγορεύσεων του ΟΗΕ, όσον αφορά τη χρήση της απαγορευμένης χημικής ουσίας του «λευκού φωσφόρου» εναντίον ανθρώπινων στόχων, «πουλάει» στην Τσεχία, με τελικό προορισμό την Ουκρανία, δεκάδες χιλιάδες καπνογόνα βλήματα αρμάτων μάχης που περιέχουν τη χημική ουσία του «λευκού φωσφόρου».

«Με τις επιλογές της αυτές, η κυβέρνηση της ΝΔ δημιουργεί συνειδητά τις προϋποθέσεις τέλεσης βαρύτατων εγκλημάτων πολέμου. Η σιωπή των υπολοίπων κομμάτων του κοινοβουλίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελ. Λύση, Νέα Αριστερά, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας) σε αυτό το εν εξελίξει έγκλημα, συνιστά συνενοχή» πρόσθεσε ο Ν. Παπαναστάσης.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «τα πράγματα είναι πλέον πολύ σοβαρά και επικίνδυνα και δεν μπορούν για κανένα λόγο να εξελίσσονται πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού. Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική κατηφόρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, υπηρετώντας τα πλέον “βρώμικα” επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, αποποιούμενη ακόμη και το πρόσχημα της δήθεν “διεθνούς νομιμότητας”, όπως κάνει σήμερα, με την αποστολή βλημάτων λευκού φωσφόρου στο μέτωπο της Ουκρανίας. Καταδικάζει την αποστολή στρατιωτικού προσωπικού και Μονάδων, πολεμικών πλοίων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων και τη συμμετοχή τους σε υποστηρικτικές επιχειρήσεις αυτών των ματωμένων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Καταδικάζει, τέλος, τη δημιουργία συνθηκών ολοένα και πιο έντονης στοχοποίησης του λαού μας σε αντίποινα. Το ΚΚΕ δεσμεύεται να ενημερώνει τον λαό, να αποκαλύπτει τις συνέπειες και προεκτάσεις αυτών των εγκλημάτων, να αγωνιστεί για να ανατρέψει τις συνθήκες που τα γεννούν».

Related posts

Βορίδης: Οι πολίτες εσφαλμένα θεωρούν τις ευρωεκλογές λιγότερο κρίσιμες – Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ασφάλεια

timesadmin

Κεχαγιά για εταιρείες Κασσελάκη: Στον χρόνο τους θα δοθούν οι απαντήσεις

protothema.gr

Γεωργιάδης: Τα επόμενα 24ωρα ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία – «Το συζητάμε από το ‘92, είμαι πολύ υπερήφανος»

timesadmin

Η απάντηση του Δούκα στον Μητσοτάκη: Λυπάμαι για την ειρωνική αντιμετώπιση από τον πρωθυπουργό στη Βουλή

timesadmin

ΥΠΕΞ για δύο χρόνια πολέμου στην Ουκρανία: Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό της

timesadmin

Πώς σχολιάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την παρέμβαση Τσίπρα – Μπακογιάννη: Το κόμμα πάει για διάλυση

timesadmin