Νίκος-Δένδιας:-Τα-είπε-με-τον-Λαπίντ-–-«Ελλάδα-και-Ισραήλ-θα-συνεχίσουν-να-αναπτύσσουν-τη-συνεργασία-τους»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Δένδιας: Τα είπε με τον Λαπίντ – «Ελλάδα και Ισραήλ θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν τη συνεργασία τους»

Εποικοδομητική χαρακτήρισε την κατ’ ιδίαν συζήτησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γαΐρ Λαπίντ, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Νίκου Δένδια στο Twitter, συζήτησαν για τη στρατηγική σχέση και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς, καθώς επίσης για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γαΐρ Λαπίντ, μέσω αντίστοιχης ανάρτησης, έστειλε το μήνυμα πως το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος του Ισραήλ.

Συναντήθηκα με τον ΥΠΕΞ 🇮🇱 @yairlapid στο πλαίσιο της Τριμερούς 🇬🇷🇮🇱🇨🇾, με τον οποίο είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για την στρατηγική σχέση & την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς. Στην ατζέντα επίσης οι εξελίξεις σε Ουκρανία, Αν.Μεσόγειο & Μ.Ανατολή. pic.twitter.com/Udj3Du0gH9

— Nikos Dendias (@NikosDendias) April 5, 2022

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, έγραψε πως συζήτησαν για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, με έμφαση στην ασφάλεια, στο εμπόριο και στην ενέργεια.

Σημειώνεται πως ο Γαΐρ Λαπίντ συνόδευσε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του με τον Νίκο Δένδια στο μπαλκόνι του υπουργείου Εξωτερικών, με φόντο τη Βουλή.

Σε άλλη ανάρτηση, την οποία συνοδεύει με φωτογραφία του με τον Νίκο Δένδια μέσα από το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών, ο Γαΐρ Λαπίντ τόνισε πως συμφώνησαν ότι «θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να ενισχύουμε αυτή τη συνεργασία προς όφελος του Ισραήλ, της Ελλάδας και της περιοχής συνολικά».

Ειδήσεις σήμερα Απεργιακό μπλακ-άουτ αύριο: Ακινητοποιημένα τα μέσα μεταφοράς – Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία«Η Ρούλα πίστευε ότι της είχε κάνει μάγια η πεθερά της», λέει οικογενειακή φίλη Δασκαλάκη

«Ματωμένα χρήματα» κάθε πληρωμή που κάνει η Ευρώπη προς τη Ρωσία, λέει ο δήμαρχος του Κιέβου

Related posts

Πολεμικό Ναυτικό: Συνεκπαίδευση της φρεγάτας «Θεμιστοκλής» με την γαλλική «Auvergne» (Φωτογραφίες)

timesadmin

Τσίπρας: Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει

timesadmin

Αποστολάκης: Υπαρκτός ο κίνδυνος χρήσης πυρηνικών όπλων από Ρωσία

timesadmin

Ο ΟΠΕΚΑ πληρώνει την Πέμπτη προνοιακά επιδόματα 293 εκατ. ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

timesadmin

Κάλεσμα Μητσοτάκη σε εμβολιασμό με «ανοιχτή» οικονομία

timesadmin

Ο Όλαφ Σολτς έρχεται στη Θεσσαλονίκη στις 10 Ιουνίου

timesadmin