Νίκος-Δένδιας:-Γεύμα-εργασίας-με-τον-Σάμεχ-Σούκρι-εν-όψει-του-9ου-Συμβουλίου-Σύνδεσης-ΕΕ-–-Αιγύπτου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Δένδιας: Γεύμα εργασίας με τον Σάμεχ Σούκρι εν όψει του 9ου Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ – Αιγύπτου

Γεύμα εργασίας παρέθεσε σήμερα στον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, σε παραλιακό εστιατόριο της ελληνικής πρωτεύουσας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Μαζί θα συνταξιδεύσουν στο Λουξεμβούργο προκειμένου να συμμετάσχουν στο σημερινό 9ο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αιγύπτου. Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο υπουργών Εξωτερικών βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο κα τη Βόρεια Αφρική, ενημερώνει με ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Σημειώνεται πως στην ατζέντα της Ολομέλειας του Συμβουλίου Σύνδεσης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λουξεμβούργο, περιλαμβάνεται ανταλλαγή απόψεων για την υλοποίηση και τις προοπτικές ενισχυμένου διαλόγου και συνεργασίας στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων της ΕΕ στην Αίγυπτο, ενώ προγραμματίζεται η υιοθέτηση των νέων προτεραιοτήτων της ΕΕ στην Αίγυπτο για το διάστημα 2021-2027.

Παρέθεσα γεύμα εργασίας στην Αθήνα στον ομόλογό μου της Αιγύπτου S. Shoukry, με τον οποίο θα συνταξιδεύσουμε για το Λουξεμβούργο προκειμένου να συμμετάσχουμε στο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου. Στο επίκεντρο της συζήτησης οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο & τη Βόρεια Αφρική. pic.twitter.com/0kMKqkyeBT

— Nikos Dendias (@NikosDendias) June 19, 2022


Η Ελλάδα αποδίδει μεγάλη σημασία στις συνεχώς αναπτυσσόμενες σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου, ενός στρατηγικού εταίρου της χώρας μας με κομβικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ που θα λάβει χώρα επίσης στο Λουξεμβούργο. Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο Νίκος Δένδιας θα παραστεί σε άτυπο πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού Πίτερ Μάουρερ (Peter Maurer), με τον οποίο αναμένεται να συζητηθεί η δράση του Ερυθρού Σταυρού στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στο Κέρας της Αφρικής και στην Αίγυπτο και θα ανταλλάξουν απόψεις με τον Αιγύπτιο ομόλογό τους Σάμεχ Σούκρι, στο πλαίσιο άτυπου γεύματος εργασίας.

Υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις» αναμένεται να εξετασθούν πρόσφατες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων της ΕΕ με χώρες του Κόλπου και με την Ιορδανία.

Ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να ενημερώσει, υπό αυτό το λήμμα, για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας και προκλητικότητας.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τους ομολόγους του σχετικά με την πρόσφατη περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια και τα αποτελέσματα της πρόσαφατης Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), η οποία έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις σήμερα:«Κλείδωσαν» τα ενισχυμένα μέτρα για την επιδότηση καυσίμων – Στα μέσα της εβδομάδας οι ανακοινώσειςΣκοτώθηκαν σε τροχαίο δύο ηθοποιοί της σειράς του Netflix «The Chosen One»Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Εύβοια – Επιχειρούν από το πρωί και τα εναέρια μέσα

Related posts

Οικονόμου για σχολεία: Πιο ασφαλείς οι μαθητές μέσα στις τάξεις παρά έξω από αυτές

timesadmin

Μπακογιάννης: Το Θέατρο του Λυκαβηττού θα λειτουργήσει το επόμενο καλοκαίρι, το γήπεδο του Παναθηναϊκού το 2026

timesadmin

Στην Ελβετία ο Δένδιας – Θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας

timesadmin

Πώς «διαβάζει» η Αθήνα τη συνάντηση που είχαν Ερντογάν – Μπάιντεν

timesadmin

Απάντηση Οικονόμου στην Ζαχάροβα: Η αντίθεσή μας στην εισβολή στην Ουκρανία είναι αδιαπραγμάτευτη

timesadmin

ΚΙΝΑΛ: Πάνω από 160.000 ψήφισαν για το όνομα του ΚΙΝΑΛ – Έκλεισαν οι κάλπες

timesadmin