Νίκος Ανδρουλάκης: Θετικός για ψήφιση των αλλαγών για την Golden Visa – Οι προτάσεις που κατέθεσε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Θετικός για ψήφιση των αλλαγών για την Golden Visa – Οι προτάσεις που κατέθεσε

Νίκος Ανδρουλάκης: Θετικός για ψήφιση των αλλαγών για την Golden Visa – Οι προτάσεις που κατέθεσε

Πυξίδα μας να πέσει το κόστος ζωής και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των Ελλήνων είπε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Με συναινετική διάθεση να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τις golden visa εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ωστόσο, πρότεινε την ενσωμάτωση δύο προτάσεων του ΠΑΣΟΚ που ορίζουν το κατώτατο όριο των 800.000 ευρώ για την αγορά οικιών σε νησιά ακόμα και κάτω των 3.100 κατοίκων και την εφαρμογή της τροπολογίας πριν από την 1/1/25. Την ίδια ώρα, ζήτησε να υπάρξει μια δικλείδα ασφαλείας ώστε όσοι αγοράζουν διαμέρισμα μέσω του δικαιώματος της golden visa να μην μπορούν να θέσουν την οικία σε βραχυχρόνια μίσθωση αλλά να επιτρέπεται η ιδιοκατοίκηση ή η μακροχρόνια μίσθωση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποστήριξε ότι η συζήτηση που διεξάγεται τέθηκε στον δημόσιο διάλογο με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, καθώς την έθεσαν, όπως είπε, ως πρόκληση ανισότητων στην κοινωνία. «Θέλουμε να βάλουμε κανόνες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι στόχος είναι να πέσει το κόστος ζωής και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των Ελλήνων. «Αυτή είναι η πυξίδα μας», σημείωσε εξηγώντας ότι πρέπει η τροπολογία να είναι «μια λύση και όχι ένα μπάλωμα».

Ταυτόχρονα, στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο σοκαριστικό γεγονός της δολοφονίας της 28χρονης μπροστά σε αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους. «Δεν μπορώ να μη ξεκινήσω από το σοκαριστικό έγκλημα, μια γυναικοκτόνια» , σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, λέγοντας ότι υπάρχει παταγώδης αποτυχία στο θέμα ασφάλειας των πολιτών ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αυτό δείχνει ανεπάρκεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε τα βέλη του και κατά των υπουργών Γεωργιάδη και Φλωρίδη για την υπόθεση των Τεμπών. Όπως είπε, ο υπουργός Υγείας, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι παρεμβαίνει στην δικαιοσύνη, «επειδή ασκήσαμε ένα δικαίωμα μας να πάμε στον Άρειο Πάγο». Και επιτιθέμενος προς την κυβέρνηση σημείωσε ότι βαφτίσανε την πρόταση δυσπιστίας ως προϊόν διαπλοκής. Μιλώντας γιας τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Ανδρουλάκης του επιτέθηκε λέγοντας ότι έπρεπε ο ίδιος ο κ. Φλωρίδης να πει ότι έπρεπε να ασκήσουμε διώξεις για το ηχητικό ντοκουμέντο, ενώ αντιθέτως είπε, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ότι η δικαιοσύνη και οι ανακριτές έχουν όλο το ηχογραφημένο υλικό.

-Related posts

Εξεταστική για τα Τέμπη: Συγκλόνισε μάνα που έχασε την κόρη της – «Παρακαλούσαμε να είναι τραυματισμένα και όχι νεκρά»

timesadmin

Σολτς υπέρ Αλβανίας: Να δούμε τη μεγάλη εικόνα και να επιταχυνθεί η ένταξή της στην ΕΕ

timesadmin

Μιχαηλίδου: Δεν καταργείται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, είναι δικαίωμα των παιδιών

timesadmin

Bullying στα σχολεία: 41 καταγγελίες έχει δεχθεί η πλατφόρμα – «Θα προστατέψουμε κάθε παιδί» λέει ο Πιερρακάκης

James Rollner

Νέα Αριστερά: Με γελοίες δικαιολογίες ή με τη σιωπή αρνήθηκαν το μέτωπο για την υπεράσπιση του Συντάγματος

timesadmin

Δημόσιο: Περισσότερες από 16.500 προσλήψεις θα γίνουν το 2024 – Οι 6.500 στην Υγεία

timesadmin