Νίκη-Κεραμέως:-Επίδομα-μητρότητας-αναδρομικά-για-εργαζόμενες-σε-ΔΕΚΟ,-τράπεζες-και-ΜΜΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκη Κεραμέως: Επίδομα μητρότητας αναδρομικά για εργαζόμενες σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και ΜΜΕ

Την επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε κατηγορίες εργαζομένων γυναικών που είχαν μείνει εκτός μετά τη ρύθμιση του 2023 για τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες και τις ελεύθερες επαγγελματίες υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε στο ΟΡΕΝ το πρωί της Τρίτης η επέκταση αφορά εργαζόμενες μητέρες σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το μέτρο έχει, μάλιστα, και αναδρομική ισχύ καθώς αφορά όσες γυναίκες γέννησαν από τις 25 Νοεμβρίου του 2022 και μετά.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2ku1g1hi11l)

«Στόχος μας να βοηθήσουμε τις μητέρες να συνδυάσουν αυτούς τους δύο ρόλους. Σκεφτείτε τρία κομμάτια προστασίας: το πρώτο είναι η άδεια κύησης και λοχείας, το επίδομα γέννησης και το τρίτο είναι η άδεια μητρότητος, η οποία ήταν 6μηνη και έγινε 9μηνη. Το 2023 μπήκαν για πρώτη φορά και οι αυτοαπασχολούμενες, οι αγρότισσες και οι ελεύθερες επαγγελματίες. Είχαν μείνει όμως κάποιες εργαζόμενες εκτός: μητέρες εργαζόμενες σε ΔΕΚΟ, σε τράπεζες και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Χθες υπέγραψα την κοινή υπουργική απόφαση που επεκτείνει το μέτρο και σε αυτές τις κατηγορίες. Και εμπίμπτουν αναδρομικά, από γεννήσεις που έχουν γίνει από τον Νοέμβριο του 2022. Ακόμα κι αν εχεις γεννήσει τότε, το αίτημά σου γίνεται αποδεκτό από τον εργοδότη» εξήγησε η κυρία Κεραμέως.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας το συνολικό δίχτυ προστασίας της μητρότητας είναι πάνω απο 13.000 ευρώ για κάθε γέννηση.

Όπως τόνισε, «δεν μπορεί ο εργοδότης να αρνηθεί και ξαναλέω ισχύει αναδρομικά από τις 25 Νοεμβρίου του 2022, όσες μητέρες έχουν γεννήσει μπορούν να κάνουν χρήση αυτής της άδειας μητρότητας».

Για τις εκπαιδευτικούς, πάντως, για τις οποίες υπάρχει διαφορετικό καθεστώς, η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της και είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στον ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600 στην Κάρπαθο – Νεκρή 40χρονη αθλήτρια από τη Γαλλία

Οι… άθλοι του ευρωβουλευτή Φειδία στην πλατεία Συντάγματος και τα 50ευρα της ντροπής

Κινέζος φέσωσε με 3.500 ευρώ ιδιοκτήτη ακινήτου Airbnb για τηλεφωνικές κλήσεις μέσω internet

Related posts

Τραγωδία στα Τέμπη: Με τροπολογία ανοίγουν τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων προσώπων

timesadmin

Λεηλάτησαν εργοτάξια και αντλιοστάσια στην Σπάρτη

timesadmin

Τήνος: «Με πήρε ο άνεμος» λέει η 83χρονη που έπεσε από το πλοίο – «Κρατούσα τη βαλίτσα για σωσίβιο»

timesadmin

Φωτιές: Πάνω από 200 ώρες πτήσης συμπλήρωσαν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Αεροπορίας μέσα σε 4 ημέρες

timesadmin

Καιρός – Κολυδάς: Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά το Σαββατοκύριακο, γιατί δεν έρχονται πολλά χιόνια

timesadmin

Θεσσαλονίκη: «Πήγε να βοηθήσει τον φίλο του και τον μαχαίρωσε στον λαιμό» λέει ο νονός του αστυνομικού που δολοφονήθηκε σε μπαρ

timesadmin