Νέο-hyundai-kona-electric:-Γιατί-είναι-η-πιο-ολοκληρωμένη-πρόταση-στα-suv
AYTOKINHTO

Νέο Hyundai Kona Electric: Γιατί είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση στα SUV

Η εξηλεκτρισμένη γκάμα της Hyundai είναι μεγάλη και συνεχώς διευρύνεται. Η ηλεκτρική έκδοση του νέου Kona 2ης που φέρει τον τίτλο “Αυτοκινήτο της Χρονιάς 2024” για την ελληνική αγορά, είναι το μοναδικό που βασίζεται στο πάτωμα των συμβατικών εκδόσεων της Hyundai καθώς τα Ioniq 5 και Ioniq 6 έχουν εξελιχθεί πάνω στην ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα E-GMP.

Μάλιστα, κατά μια αντισυμβατική πρακτική κατά την ανάπτυξη του νέου Kona, πρώτα εξελίχθηκε το ηλεκτρικό μοντέλο και μετέπειτα χτίστηκαν οι υπόλοιπες θερμικές εκδόσεις του δημοφιλούς μοντέλου.

Το νέο Kona Electric διαθέτει ένα ισχυρό τεχνολογικό οπλοστάσιο σε ότι αφορά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης (ADAS).

Hyundai Kona Electric 2023

Το πακέτο ονομάζεται SmartSense και εκτός των άλλων περιλαμβάνει συστήματα όπως αυτά της υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA), της προβολής τυφλού σημείου (BVM), της απομακρυσμένης έξυπνης υποβοήθησης στάθμευσης (RSPA) και της παρακολούθησης κατάστασης οδηγού (DSM). Παράλληλα, διαθέτει λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2.

Σύγχρονη εμφάνιση – άνετη καμπίνα

Το νέο ηλεκτρικό Kona παρουσιάζεται μεγαλύτερο σε όλες τις διαστάσεις σε σύγκριση με το μοντέλο που αντικατέστησε. Με μήκος 4,355 μ. και μεταξόνιο στα 2,660 μ. είναι μεγαλύτερο από τα μικρά SUV που έχουν αμαξώματα μεταξύ 4,1 και 4,3 μ. και λίγο μικρότερο από τα C-SUV με αμαξώματα μήκους από 4,4 έως 4,6 μ. Μάλιστα το μεταξόνιο προσεγγίζει εκείνο αρκετών μικρομεσαίων SUV που μεταφράζεται σε ανάλογους χώρους στην καμπίνα.

Hyundai Kona Electric 2023

Η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων αποδέσμευσε τον χωροταξικό αέρα στην καμπίνα. Το αυξημένο πλάτος δίνει περισσότερο χώρο στον πίσω μεσαίο επιβάτη ενώ το διευρυμένο μεταξόνιο προσθέτει πόντους για τα πόδια των πίσω.

Διαβάστε την συνέχεια στο topgeargreece.gr

Related posts

Video: Κάνοντας unboxing την Mercedes-Maybach S680 της απόλυτης χλιδής

timesadmin

Τι έγινε όταν ένα Nissan Sentra εμβόλισε Tesla Cybertruck

protothema.gr

Πόσο κοστίζει το πιο φθηνό Smart #1-η μπαταρία που κάνει την διαφορά

timesadmin

Το Abarth 600e ετοιμάζεται και αυτή είναι η πρώτη φωτό

timesadmin

Ανανεωμένο Audi S3 με αλλαγές στην εμφάνιση και στα μηχανικά μέρη

timesadmin

Επίσημη αποκάλυψη για το πότε έρχεται το Kia EV9 GT

James Rollner