Νέο-πρόγραμμα-κατάρτισης-της-ΔΥΠΑ-στο-Κατάστημα-Κράτησης-Τρικάλων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, το νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην ειδικότητα “Μαγειρική Τέχνη – Ζαχαροπλαστική” στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων. 

Το πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 350 ωρών, απευθύνεται σε 15 κρατούμενους και έχει ως στόχο με την ολοκλήρωσή του, να είναι ικανοί να εκτελούν επαρκώς τις απαραίτητες διεργασίες για την προετοιμασία και παρασκευή γευμάτων και γλυκισμάτων σε εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία, να αξιοποιούν σωστά τον διαθέσιμο εξοπλισμό της κουζίνας, να διασφαλίζουν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και να εντάσσονται πιο εύκολα στην αγορά εργασίας μετά  την αποφυλάκισή τους.

Το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Λάρισας της ΔΥΠΑ, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Κ.Ε.Κ. της ΔΥΠΑ στοχεύουν στην αποτελεσματική σύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης με την απασχόληση μέσω ολοκληρωμένων παρεμβάσεων, την πρόληψη της μακροχρόνιας ανεργίας αλλά και την επαγγελματική κατάρτιση ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.

Η ΔΥΠΑ θέτει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε κρατούμενους, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους σε επαγγελματικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και την ουσιαστική υποστήριξή τους στο νέο τους ξεκίνημα. 

Related posts

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ HDB και ΕΑΕΕ

timesadmin

Πρόγραμμα “Σπίτι μου”: 23.393 προεγκρίσεις και 7.976 εγκρίσεις για στεγαστικά δάνεια νέων

timesadmin

Ανάγκη επιτάχυνσης των επενδύσεων δείχνει ο νέος προϋπολογισμός

timesadmin

Γ. Στουρνάρας: Στο 20,9% του ΑΕΠ η παραοικονομία στην Ελλάδα

timesadmin

Μείωση 16,8% στο εμπορικό έλλειμμα για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου

timesadmin

Σε δύσκολη θέση η Βουλγαρία για το χαράτσι στο αέριο

timesadmin