Νέος-Βουτζάς:-Τοποθέτηση-συρματοκιβωτίων-από-το-δήμο-Ραφήνας-για-ανάσχεση-της-κατολίσθησης
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Βουτζάς: Τοποθέτηση συρματοκιβωτίων από το δήμο Ραφήνας για ανάσχεση της κατολίσθησης

Ευρεία σύσκεψη με όλους τους συναρμόδιους φορείς και με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, για το φαινόμενο της καθίζησης που έχουν υποστεί σπίτια στην οδό Καρυωτάκη του Νέου Βουτζά. Κοινή ήταν η διαπίστωση πως απαιτούνται άμεσες λύσεις για την επιβράδυνση του γεωλογικού φαινομένου, ώστε σε πρώτη φάση να ανασχεθεί η κατολίσθηση, έως ότου ολοκληρωθούν οι γεωτεχνικές μελέτες και να δοθεί η οριστική λύση.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς τόνισε ότι, μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών, θα ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ως πρώτη ενέργεια μετά την εισήγηση των επιστημόνων, ο δήμος αναλαμβάνει να υλοποιήσει το ανακουφιστικό μέτρο τοποθέτησης συρματοκιβωτίων στον «πόδα του πρανούς», ώστε να συγκρατηθούν οι πιέσεις που δημιουργεί το εν εξελίξει κατολισθητικό φαινόμενο.

Μεταξύ άλλων στη σύσκεψη ειπώθηκε πως ουδεμία σχέση έχει με την εμφάνιση του κατολισθητικού φαινομένου, η κατάσταση της οδού Καρυωτάκη, στην οποία έχει ασφαλτοστρωθεί ένα τμήμα της, ενώ στο τέλος αυτής έχει δημιουργηθεί δίκτυο όμβριων με σωληνώσεις που καταλήγουν στο ρέμα, ώστε να εμποδίζεται η διάβρωση των πρανών. Παράλληλα, η λεκάνη απορροής δεν ήταν τέτοια ώστε να υπάρξει συσσώρευση υδάτων και όπως επίσης ειπώθηκε, το φαινόμενο δημιουργήθηκε από τα όμβρια ύδατα που περνούσαν στο υπέδαφος.

«Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή, δεν θα αφήσουμε κανέναν πολίτη να αντιμετωπίσει μόνος του τις επιπτώσεις ενός φυσικού φαινομένου και θα συνεχίσουμε έως ότου δοθεί οριστική και μόνιμη λύση από τους αρμόδιους φορείς», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή Ραφήνας-Πικερμίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Θέμα χρόνου η σύλληψη της μητέρας του νεκρού βρέφους – «Βρέθηκε γυμνό με τον ομφάλιο λώρο» λένε αυτόπτες μάρτυρες

Πυρηνική σύντηξη: Οι επιστήμονες πανηγυρίζουν «σημαντικό βήμα» προς την απόλυτη πηγή ενέργειας

Την κατάργηση όλων των περιορισμών κατά του κορωνοϊού στη Βρετανία ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Related posts

Ανέβηκαν στους 594 οι διασωληνωμένοι, 69 θάνατοι, 5.991 τα νέα κρούσματα

timesadmin

Ηλικιωμένη παρ’ ολίγον θύμα απατεώνισσας, την παγίδευσε και την παρέδωσε στην Αστυνομία

timesadmin

Σε αυτές τις φυλακές οδηγήθηκαν οι ιδιοκτήτριες και γιατροί του γηροκομείου-κολαστηρίου στα Χανιά

timesadmin

Διακινούσαν κάνναβη στην Πέλλα και την Θεσσαλονίκη

timesadmin

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Ενώσεις Καταναλωτών δίνουν μάχη για να μην αναβληθεί η πρώτη συλλογική αγωγή

timesadmin

Χανιά: Στο Αυτόφωρο οι δύο βαρυποινίτες δραπέτες

timesadmin