Νέες-προκλήσεις-Ερντογάν-ενώπιον-Ντράγκι:-“Η-Ελλάδα-διώχνει-μετανάστες-και-αυτοί-καταφεύγουν-στην-Ιταλία”
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες προκλήσεις Ερντογάν ενώπιον Ντράγκι: “Η Ελλάδα διώχνει μετανάστες και αυτοί καταφεύγουν στην Ιταλία”

Σε προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα προχώρησε ξανά ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώπιον του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

Ο Τούρκος πρόεδρος, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό στην Άγκυρα, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό λέγοντας πως “η Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία, καθώς διώχνει μετανάστες και αυτοί αναγκάζονται να καταφεύγουν στην Ιταλία”.

“Ειδικά στο θέμα αυτό, στις απωθήσεις που επιχειρούν, δυστυχώς, η Ελλάδα έχει αρχίσει πλέον να αποτελεί κίνδυνο για την Ιταλία, πέρα από την Ευρώπη. Σε αυτές τις απωθήσεις, πού προσπαθούν τώρα να βρουν καταφύγιο όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι παράτυποι μετανάστες; Προσπαθούν να καταφύγουν στην Ιταλία.

Μαζεύουμε αυτούς τους ανθρώπους από τις θάλασσες, κάνοντας το καλύτερο δυνατό κατά τη διάρκεια αυτών των απωθήσεων. Προσπαθούμε να τους σώσουμε, περισυλλέγοντάς τους από τις θάλασσες. Όμως, το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στην Ιταλία. Θα ήθελα να ακούσω και τις σκέψεις του κ. Ντράγκι σε αυτό το θέμα. Ορίστε κ. πρωθυπουργέ” τόνισε ο Ερντογάν.

Ντράγκι: “Δεν μπορούμε να είμαστε απεριόριστα ανοιχτοί”

Ο Ντράγκι δεν απέρριψε τους ισχυρισμούς του Τούρκου προέδρου, λέγοντας πως “η Ιταλία έχει φτάσει στα όριά της, με τους μετανάστες που έρχονται εξ ανατολών της, τόσο από Τουρκία όσο και από Ελλάδα. Αυτό που λέω είναι ότι το θέμα της μετανάστευσης πρέπει να διαχειρίζεται με τρόπο ανθρώπινο, δίκαιο και αποτελεσματικό. Αυτά τα άτομα τα βλέπουμε στις θάλασσές μας, έρχονται με πλοία. Η συμπεριφορά μας από αυτή την άποψη είναι εξαιρετική. Φυσικά, είμαστε μια πολύ ανοιχτή χώρα από αυτή την άποψη, αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να γίνει αντιληπτό. Δεν μπορούμε να είμαστε απεριόριστα ανοιχτοί. Κάποιες φορές, η κατάσταση στη χώρα υποδοχής γίνεται πλέον αφόρητη”. 

Και πρόσθεσε: “Ο υπουργός Λα Μορτσέζε το έχει δηλώσει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έχουμε εκφράσει παρουσία και του κ. Ερντογάν και σίγουρα θα το εκφράσουμε και όταν συναντηθούμε με την Ελλάδα. Από αυτή την άποψη, προσπαθήσαμε να είμαστε η χώρα με τις λιγότερες διακρίσεις, όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή, αλλά έχουμε όρια και τώρα έχουμε φτάσει στα όρια”.

Başkan Erdoğan ve İtalya Başbakanı Draghi’den önemli açıklamalar https://t.co/O56SPYi1Pb pic.twitter.com/PQzSyRuc6W

— Takvim (@takvim) July 5, 2022

Πηγή: TheToc.gr

Related posts

Έρευνα της SEC για τις πρακτικές χρήσης δεδομένων τρίτων της Amazon

timesadmin

Η Τσεχία προειδοποιεί τους πολίτες της για πιθανή αναστολή των πτήσεων από την Ουκρανία

timesadmin

Ουκρανία: 500 νεκροί στο Χάρκοβο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

timesadmin

Ν. Μηταράκης: Ευπρόσδεκτοι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία

timesadmin

Σρι Λάνκα: Ο πρόεδρος αναζητεί τρόπους να εγκαταλείψει τη χώρα

timesadmin

Τουρκία: Δικαστήριο αθώωσε τη Γερμανίδα δημοσιογράφο Μεσαλέ Τολού

timesadmin