Νέες-περιοχές-στην-“Επιχορήγηση-επιχειρήσεων-που-έχουν-πληγεί-από-την-πανδημία,-σε-περιοχές-που-υπέστησαν-μεγάλες-φυσικές-καταστροφές”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες περιοχές στην “Επιχορήγηση επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές”

Δόθηκε στη δημοσιότητα η ένταξη καθώς και η διευκρίνιση αναφορικά με περιορισμούς σε υφιστάμενες περιοχές ενίσχυσης της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ “Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές”.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα τους υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το ΕΣΠΑ, με βάση σχετικές αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής με ημερομηνία 14/9/2022 και 22/9/2022, στη δράση “Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές” του Ε.Π. “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)” (047KE), ΕΣΠΑ 2014 – 2020 που είναι ανοικτή για υποβολές διευκρινίζεται ότι:

1. Για τους Δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης ωφελούμενοι είναι μόνο όσες επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας επλήγησαν από τη θεομηνία “Ιανός” και για τις οποίες δεν ολοκληρώθηκε εγκαίρως το έργο των αυτοψιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφέρειας, όπως τα στοιχείων των επιχειρήσεων αυτών θα πιστοποιηθούν από έγγραφο της οικείας Περιφέρειας.

2. Για το Δήμο Δυτικής Σάμου ωφελούμενοι είναι μόνο όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί λόγω των περιορισμών και της απαγόρευσης πρόσβασης σε αυτές ως αποτέλεσμα των συνθηκών που δημιούργησε ο σεισμός της 30ης Οκτωβρίου 2020, όπως οι επιχειρήσεις αυτές πιστοποιηθούν ως σεισμόπληκτες και τα στοιχεία τους επιβεβαιωθούν από σχετικό έγγραφο της οικείας περιφέρειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες αποφάσεις, στη δράση θα συμπεριληφθούν και οι παρακάτω περιοχές:

– ο Δήμος Ιθάκης, για όσες επιχειρήσεις επλήγησαν από τη θεομηνία “Ιανός” και για τις οποίες δεν ολοκληρώθηκε εγκαίρως το έργο των αυτοψιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφέρειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που θα αναφέρονται σε έγγραφο της οικείας Περιφέρειας,

– ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, για όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί λόγω των περιορισμών και της απαγόρευσης πρόσβασης σε αυτές ως αποτέλεσμα των συνθηκών που δημιούργησε ο σεισμός της 30ης Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που θα αναφέρονται σε έγγραφο της οικείας Περιφέρειας,

– οι κοινότητες Λάλα, Αχλαδινής, Δούκα και Νεμούτας της Δημοτικής Ενότητας Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας,

– η κοινότητα Βρίσα και η Κοινότητα Σταυρού της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου του Δήμου Δυτικής Λέσβου,

– οι κοινότητες Αμουρίου, Πραιτωρίου, Βλαχογιαννίου και Μαγούλας της Δημοτικής Ενότητας Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας.

Σχετική τροποποίηση της αναλυτικής πρόσκλησης της δράσης θα δημοσιευθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Related posts

ΕΑΣΕ: Τα κοινωνικά μέτρα είναι μονόδρομος

timesadmin

Χρ. Σταϊκούρας: Η ακρίβεια ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα

timesadmin

ESG: Επενδυτές και επιχειρήσεις στοχεύουν σε μια αγορά 1,4 τρισ. δολαρίων

timesadmin

Αύξηση 319,2% στην κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο Χανίων το α’ τρίμηνο του 2022

timesadmin

Κορονοϊός – Αναρρωτική άδεια: Πώς πληρώνεται από τον ΕΦΚΑ

timesadmin

Ανάλυση Alpha Bank: Ανοδικός κύκλος επιτοκίων, επενδύσεις και πιστωτική επέκταση στην Ευρωζώνη

timesadmin