Νέες-αντιδράσεις-από-δημάρχους-για-τα-ύψη-των-νέων-κτιρίων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες αντιδράσεις από δημάρχους για τα ύψη των νέων κτιρίων

Κλιμακώνεται η σύγκρουση των δημάρχων με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα ευεργετήματα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ). Μετά τον δήμαρχο Αλίμου και ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης έδωσε εντολή να σταματήσουν οι νέες οικονομικές άδειες, όπως αναφέρει η Καθημερινή σε σημερινό της άρθρο. 

Ειδικότερα, ο δήμαρχος  Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έδωσε εντολή στην υπηρεσία δόμησης να σταματήσει να εκδίδει οικοδομικές άδειες για κτίρια που χρησιμοποιούν κάποιο από τα κίνητρα του νέου ΝΟΚ για την αύξηση του ύψους τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα. 

“Όπως αναφέρει και η απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου, είναι πολιτικά απαράδεκτο στο βωμό της υπερδόμησης και του ευκαιριακού κέρδους να υπονομεύεται το πολεοδομικό κεκτημένο των τριών δημοτικών ενοτήτων του δήμου μας και να οδηγούνται σε μαθηματική ακρίβεια πόλεις καλοφτιαγμένες και προστατευμένες τα τελευταία 70 χρόνια, σε τσιμεντοποίηση και τελικά απαξίωση”, υποστηρίζει ο κ. Κωνσταντέλλος, όπως αναφέρει η Καθημερινή. 

Σημειώνεται ότι σε ανάλογες κινήσεις έχει προχωρήσει και ο Δήμος Αλίμου, ενώ ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ζήτησε από το υπουργείο ανάλογη αναστολή, επισημαίνοντας ότι το προσφάτως εγκριθέν ΓΠΣ Παπάγου προβλέπει μειωμένα ύψη. Αλλά και άλλοι Δήμοι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αναστολή ή να τη ζητήσουν από το υπουργείο, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αθηναίων. 

Αυτές οι αντιδράσεις των Δήμων έχουν προκαλέσει οργή στο υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο έχει συνταχθεί απολύτως σε αυτό το θέμα με τις απόψεις των μηχανικών, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το “μπόνους” σε επιπλέον τετραγωνικά και ύψος του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ). Το θέμα έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ προς οριστική κρίση. 

Related posts

“Εισβολή” τρακτέρ στο Σύνταγμα: Παθιασμένοι οι αγρότες στο μεγάλο συλλαλητήριο – Συνθήματα, πλακάτ και καπνογόνα

timesadmin

Ξεκινάει την Τρίτη το Καλάθι της Σαρακοστής – 4% φθηνότερα τα κατεψυγμένα θαλασσινά

protothema.gr

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον πέμπτο τραπεζικό πόλο

timesadmin

Κώστας Σκρέκας: Εξετάζουμε τη δημιουργία “Καλαθιού των Χριστουγέννων”

timesadmin

UBS: Bullish στα ελληνικά ομόλογα, έρχεται εκτόξευση ζήτησης – Ισχυρή η οικονομία, οι 3 λόγοι υπεραπόδοσης

timesadmin

Κρατική αρωγή για πλημμύρες: 3.400 επιχειρήσεις και αγρότες έχουν λάβει την προκαταβολή του 50%

protothema.gr