ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Φιλαδέλφεια: Απάντηση ΥΠΕΞ στον Κροάτη πρόεδρο – Οι δηλώσεις του «στρεβλώνουν την πραγματικότητα»

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας.

«Από την πρώτη στιγμή, οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κροατίας βρίσκονται σε επικοινωνία για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την τραγική δολοφονία του Έλληνα φιλάθλου.

Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου. Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων όσων βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά. Η δε ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Οποιεσδήποτε δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες», σχολίασε ο Στράτος Ευθυμίου.

Οι προκλητικές δηλώσεις του Κροάτη προέδρουΟ Κροάτης πρόεδρος υποστήριξε σήμερα πώς οι ελληνικές αρχές συμπεριφέρονται στους οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ σαν να είναι αιχμάλωτοι πολέμου και ότι αυτή η στάση δεν έχει δεν έχει καμία σχέση με τον νόμο, τη δημοκρατία και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. «Δεν τηρείται ο νόμος. Συμπεριφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους σαν αιχμαλώτους πολέμου. Αν ήμουν ο πρωθυπουργός, θα σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω. Δεν είναι απλό. Μοιάζει με τον νόμο του πολέμου. Τους συμπεριφέρονται σαν αιχμάλωτη μονάδα», τόνισε ο Μιλάνοβιτς.

«Μπορώ να αναφέρω τους λόγους, γιατί έγινε και γιατί συγκεκριμένα στην Ελλάδα και τι θα μπορούσε να πάρει η Ελλάδα από την UEFA και γιατί είναι σημαντικό γι’ αυτούς να μεταφέρουν την ευθύνη στους 100 Κροάτες. Πόσοι Έλληνες έχουν συλληφθεί;», συνέχισε ο Μιλάνοβιτς.

«Έχεις πέντε μέρες να βρεις τα παράσιτα από ένα γκρουπ ανθρώπων, και τους προφυλακίζεις όλους, τους σκορπάς σε όλη την Ελλάδα, ώστε να χτυπηθούν και να βιαστούν. Τέλεια, αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε ο Κροάτης πρόεδρος.

«Δεν μπορείς να κρατάς φυλακισμένους 100 ανθρώπους για πέντε μέρες. Αυτές οι πέντε μέρες δίνουν τη δυνατότητα να βρεις τι έγινε και εξάλλου είναι άνθρωποι και οι πολίτες μας έχουν ανθρώπινα δικαιώματα Όμως οι Κροάτες οπαδοί αντιμετωπίζονται σαν παράσιτα στην Ελλάδα. Δεν έχει να κάνει με τη δημοκρατία και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, καλύτερα να μην την έχουμε», συμπλήρωσε.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα 21 λεπτά του τρόμου που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη από Κροάτες χούλιγκανς

Οι Έλληνες που ρίζωσαν κατά λάθος στα Σκόπια

«Αλλού ήταν αυτός, αλλού το πόδι του» – Συγκλονίζει η γιατρός που έσωσε τον τουρίστα στη Σαμαριά

Related posts

Μία μέρα αφότου ανέλαβε, ο διάδοχος του Μενέντεζ δήλωσε πως θα εξετάσει την πώληση των F-16 στην Τουρκία

timesadmin

Ολοκληρώθηκε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης κάλεσε τα στελέχη να κατέβουν στην κοινωνία (φωτογραφίες)

timesadmin

Δημήτρης Κουρέτας: Βαρύ πένθος για τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας – Το συγκινητικό «αντίο» στην μητέρα του

timesadmin

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη την Τρίτη για την αποκατάσταση των δασών σε Έβρο και Πάρνηθα

timesadmin

Σακελλαροπούλου: Τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης είναι ήδη ορατά

timesadmin

Νομοσχέδιο για κόκκινα δάνεια: Ονομαστική ψηφοφορία για 4 άρθρα και 1 τροπολογία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

timesadmin