Νέα-στροφή-Ρωσίας:-Ο-Λαβρόφ-δηλώνει-τώρα-ότι-επιδιώκει-“αλλαγή-καθεστώτος-στο-Κίεβο”
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα στροφή Ρωσίας: Ο Λαβρόφ δηλώνει τώρα ότι επιδιώκει “αλλαγή καθεστώτος στο Κίεβο”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε χθες Κυριακή στην Αίγυπτο, ερχόμενος σε αντίθεση με όσα έλεγε την άνοιξη, πως η Μόσχα επιδιώκει ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίας.

“Οπωσδήποτε θα βοηθήσουμε τον ουκρανικό λαό να απαλλαγεί από το καθεστώς, που είναι απόλυτα αντιλαϊκό και εναντίον της ιστορίας”, είπε ο κ. Λαβρόφ στο Κάιρο, προσθέτοντας ότι ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός θα ζήσουν μαζί στο μέλλον.

Τις τελευταίες ημέρες, η ρωσική πολιτική ηγεσία σκληραίνει δημόσια τις θέσεις της όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Την Τετάρτη, ο κ. Λαβρόφ απείλησε ότι θα τεθούν υπό κατοχή και άλλα εδάφη, πέραν της περιοχής του Ντονμπάς, όπου επικεντρώνονται οι εχθροπραξίες το τρέχον διάστημα.

Με δεδομένες τις παραδόσεις όπλων που έχουν μεγαλύτερο δραστικό βεληνεκές από τη Δύση στον ουκρανικό στρατό, είναι απαραίτητο να απωθηθούν περαιτέρω οι δυνάμεις του Κιέβου από τις περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ, που συγκροτούν το Ντονμπάς. Η Μόσχα έχει αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες “Λαϊκές Δημοκρατίες” τις φιλορωσικές αρχές των δύο περιφερειών.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ διαβεβαίωνε τον Απρίλιο ότι η Μόσχα “δεν σχεδιάζει” να προκαλέσει “αλλαγή καθεστώτος” στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο. Είχε προσθέσει τότε πως επαφίεται στον ουκρανικό λαό να επιλέγει τους ηγέτες του.

Πηγή: Α-

Related posts

Κ. Φραγκογιάννης: Διεύρυνση οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας Ελλάδας – Πορτογαλίας

timesadmin

Τουρκία: Απομακρύνθηκε ο αντιπρόεδρος της TurkStat μετά από μόλις οκτώ μήνες στη θέση

timesadmin

Το πλοίο με το πρώτο φορτίο ουκρανικών σιτηρών πλέει κοντά στη Συρία

timesadmin

Στην Σ. Αραβία αύριο ο Ν. Αναστασιάδης

timesadmin

Ρωσία: Η Sovcomflot ασφάλισε το σύνολο του στόλου της

timesadmin

Η Τζάνετ Γέλεν πιστεύει ότι ο πληθωρισμός θα είναι πολύ χαμηλότερος από τα τέλη του 2023

timesadmin