ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πρόκληση από τον Φειδία της Κύπρου: Τον καταγγέλλουν ότι έκανε διακοπές στην κατεχόμενη Κύπρο και κάπνιζε ναργιλέ

Νέα πρόκληση από τον Φειδία της Κύπρου: Τον καταγγέλλουν ότι έκανε διακοπές στην κατεχόμενη Κύπρο και κάπνιζε ναργιλέ

Αντιδράσεις είχε προκαλέσει, πριν από λίγο καιρό, η συνεργασία του ευρωβουλευτή με Τουρκοκύπριο influencer

Κύμα διχασμού έχει δημιουργήσει στην Κύπρο η συμπεριφορά του 24χρονου ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου. Μετά την αγανάκτηση που προκάλεσε η συνεργασία του με Τουρκοκύπριο youtuber, σειρά έχουν τώρα οι καταγγελίες ότι έκανε διακοπές στην κατεχόμενη Κύπρο και συγκεκριμένα ότι διέμεινε σε ξενοδοχείο της Κερύνειας.

Ο γνωστός Κύπριος δικηγόρος, Χρήστος Τριανταφυλλίδης, πρόεδρος του νομικού συμβουλίου και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, σε ανάρτησή του στο Χ κατήγγειλε ότι ο Φειδίας Παναγιώτου «απολαμβάνει τη ζωούλα του και το ναργιλέ του σε ξενοδοχείο της κατεχόμενης Κερύνειας μας» και πρόσθεσε: «Δεν φταίει κανένας άλλος. Εμείς όλοι φταίμε που στιγμιαία παρασυρόμαστε από γκαραγκιοζιδες όπως εσένα. Λόγω της ηλικίας σου θα εκφραστώ όπως σου αξίζει. Ντροπή σου παλιόπαιδο. Ντροπή σου».

Φειδια είδα τη φωτογραφία σου να απολαμβάνεις τη ζωούλα σου και το ναργιλέ σου σε ξενοδοχείο της κατεχόμενης Κερύνειας μας.


Δεν φταίει κανένας άλλος.


Εμείς όλοι φταίμε που στιγμιαία παρασυρόμαστε από γκαραγκιοζιδες όπως εσένα.


Λόγω της ηλικίας σου θα εκφραστώ όπως σου αξίζει.…

— Christos Triantafyllides (@TriantaCY) October 6, 2024


Μετά την σφοδρή κριτική που ο γνωστός δικηγόρος άσκησε στον Ευρωβουλευτή, αρχικά με ανάρτηση του, έδωσε σήμερα απαντήσεις μέσω του ραδιοφώνου του Πολίτη, όπως αναφέρει το cyprustimes.com.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έχει μεταβεί στην κατεχόμενη Κύπρο από τον Ιούλιο του 1974, ωστόσο αναγνωρίζει το δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να ενεργεί όπως αισθάνεται, και να μεταβαίνει στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας για οποιονδήποτε σκοπό κρίνει ο ίδιος ότι θέλει.

«Το δικαίωμα αυτό το αναγνωρίζω, ακόμη, και σε αυτούς που έχουν θεσμικές θέσεις και αξιώματα στην Κυπριακή Δημοκρατία, όπως είναι οι βουλευτές, υπουργοί, ευρωβουλευτές – με τη μοναδική διαφορά ότι λόγω του αξιώματος, θα πρέπει να προσέχουν πως ενεργούν και συμπεριφέρονται διότι δεν εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους αλλά και την Κυπριακή Δημοκρατία» συμπλήρωσε.

Η φωτογραφία με το μπουρνούζι και το ναργιλέ







Ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε, ακόμα, ότι εξοργίστηκε όταν είδε μία φωτογραφία του ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου στο Χ το βράδυ της Κυριακής, η οποία έδειχνε τον ίδιο με μπουρνούζι σε δωμάτιο ξενοδοχείου να στέκει στο παράθυρο, να κοιτά προς τα έξω, και να καπνίζει ναργιλέ – το κατ’ εξοχήν είδος καπνίσματος των Οθωμανών.

Τον ενόχλησε, εξήγησε, η σημειολογία: να καπνίζει ναργιλέ και κάτω από τη φωτογραφία να γράφει στα αγγλικά, σε δωμάτιο ξενοδοχείου, Girne – το τουρκικό όνομα που δόθηκε στην κατεχόμενη Κερύνεια.

«Αυτό διαφέρει κατά πολύ από το να πάει ο οποιοσδήποτε, εάν επιθυμεί, να πάει σε κάποια καφετέρια ή εστιατόριο στην κατεχόμενη Κύπρο» συμπλήρωσε, προσθέτοντας: «Ένας θεσμικός άρχοντας αυτού του τόπου, δεν νομίζω ότι προωθεί τη λύση του Κυπριακού -όπως πρέπει να λυθεί, βιώσιμα, δίκαια και χάριν και των δύο κοινοτήτων- με το να φωτογραφίζεται με τη ρόμπα του μπάνιου, να πίνει ναργιλέ και να γράφει κάτω από τη φωτογραφία ότι βρίσκεται στην Girne», είπε καταλήγοντας ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Έντονη κριτική στον Φειδία Παναγιώτη ασκεί και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, με καταγωγή από την Κύπρο, ο οποίος γράφει στο hellasjournal.com: «Ο νεαρός (ανόητος;) ευρωβουλευτής έχει καταστεί επικίνδυνος για τα συμφέροντα της Κύπρου και της Ελλάδας: Όντως πήγε στην κατεχόμενη Κερύνεια για να …ξεκουραστεί;»

« Είπα ότι δεν θα ασχοληθώ ξανά με τον φαιδρό νεαρό ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου, αλλά οι πληροφορίες που μας έρχονται από τις Βρυξέλλες είναι έντονα ανησυχητικές. Με πληροφορούν λοιπόν ότι:

Κάνει τα βιντεάκια του, κοιμάται στον καναπέ του γραφείου του σαν …«πρόσφυγας» για να μην πληρώνει ενοίκιο και έγινε ο «επιτήδειος ηλίθιος» τσιράκι του κάθε «αναρχονενέκου» και του γνωστού ακροδεξιού και εθνικιστή Έλον Μασκ, του γνωστού υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ. Ισχύει Φειδία;

Παραμένει εκτός πολιτικών ομάδων και έτσι δεν μπορεί να λάβει ούτε γνωμοδοτήσεις, ούτε να μετέχει ως εισηγητής, ούτε καν να υποβάλει τροπολογίες. Ισχύει Φειδία;

Είναι ένας ακριβός τουρίστας, κάνει την πλάκα του και τον χρησιμοποιεί και τον «αππώνει» ο κάθε προπαγανδιστής της Τουρκίας για να περνά  την προπαγάνδα του. Ισχύει Φειδία;

Ήδη το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει εκφράσει σφοδρά παράπονα και στον ίδιο. Δεν θα τον ανεχθεί άλλο… Ισχύει Φειδία;

Εκτός από τους Έλληνες συναδέλφους του, και οι Ελλαδίτες ευρωβουλευτές είναι εξαγριωμένοι μαζί του. Ισχύει Φειδία;», και προσθέτει:

«…εξυπηρέτησε πολλαπλώς την κατοχική Τουρκία με το κατάπτυστο βίντεο του κατά την μαύρη «επέτειο» της δεύτερης τουρκικής εισβολής, που ολοκληρώθηκε με την κατάληψη της κατεχόμενης Αμμοχώστου… Για τη συμπεριφορά του έχει ευθύνη και η οικογένεια του. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της επειγόντως. Και ας του μιλήσει κάποιος επιτέλους, επειδή δεν γνωρίζει Ιστορία, για τον Ίκαρο!»

Ειδήσεις σήμερα:





Σάλος στη Γερμανία με ομοφοβικό ξέσπασμα παίκτη της Βόλφσμπουργκ: «Δεν υπογράφω αυτή τη γκέι μα…ία»

Νόμπελ Χημείας στον Ντέμη Χασάμπη: Το παιδί θαύμα στο σκάκι που κατέκτησε AI και Google και τον θαυμάζει ο Έλον Μασκ

Τέλος εποχής για το εμβληματικό καζίνο Tropicana στο Λας Βέγκας – Κατεδαφίστηκε σε 22″ μετά από 67χρόνια ιστορίας – Βίντεο

-







Related posts

Κεχαγιά κατά Χρυσοχοΐδη για τη δολοφονία της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους: Με το πάσο σας

wp-needuser

Φρέντι Μπελέρης: Παραμένει στην φυλακή – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Η λάθος πρόβλεψη Κασσελάκη για τη Γαλλία και το μήνυμα Τσίπρα

timesadmin

Πιερρακάκης για την 25η Μαρτίου: Ένα ορόσημο που συνέβαλε στη διαμόρφωση του σύγχρονου κόσμου

James Rollner

Ζαχαράκη: Μόνιμες αυξήσεις σε επίδομα παιδιού, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και επίδομα ενοικίου – Πότε ξεκινά το «Σπίτι 2»

wp-needuser

Μητσοτάκης: Πιλοτικά locker στα σχολεία για να κλειδώνουν τα κινητά τους οι μαθητές

timesadmin