ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: «Τραβάει γραμμή» με τη Λατινοπούλου και δεν την καθιστά συνομιλήτρια – Η επανεμφάνιση των «πρώην» Καραμανλή και Σαμαρά

Εδώ και πολύ καιρό, η Νέα Δημοκρατία είχε επιλέξει μια στρατηγική έναντι κομμάτων στα δεξιά της, με ελάχιστες εξαιρέσεις: να μην σηκώνει το γάντι. Αυτή η στρατηγική ακολουθήθηκε δια μακρόν και ακολουθείται ακόμα με τον Κυριάκο Βελόπουλο, ασχέτως εκλογικών αποτελεσμάτων. Η «παράδοση», όμως, έσπασε χθες για την περίπτωση της προέδρου της Φωνής Λογικής, Αφροδίτης Λατινοπούλου, με την οποία το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε να τραβήξει μια σαφή διαχωριστική γραμμή.

Αφορμή οι πρόσφατες δηλώσεις της κυρίας Λατινοπούλου (Action24) για την «αριστερή ψυχούλα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και ο ισχυρισμός της ότι η ίδια εκφράζει την πραγματική ΝΔ. Η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής», άλλωστε, πήγε προ μηνών στην εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο με ομιλητές τους κ.κ. Σαμαρά και Καραμανλή, ενώ δημοσίως έχει προτείνει έναν από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται ότι και στις ευρωεκλογές, ο κ. Καραμανλής είχε κατέβει από το αυτοκίνητό του για να χαιρετίσει την κυρία Λατινοπούλου, με την οποία ψήφιζαν στο ίδιο σχολείο.

Υπό αυτό το πρίσμα, το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει άκοπα την εκ δεξιών πλαγιοκόπηση, ενώ δεν θα επιτρέψει και σε κανέναν να υποκαθιστά τη ΝΔ. «Είναι πάρα πολύ κρίσιμη η περίοδος που διανύουμε και όχι μόνο ως προς τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, αλλά και ως προς την γενικότερη κατάσταση, γεωπολιτικά, για να έχουμε στη χώρα μας πολιτικούς που η ρητορική τους και οι αποστροφές τους, παραπέμπουν σε ριάλιτι προηγούμενων δεκαετιών», υπογράμμισε δηκτικά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος είχε και την πολιτική εντολή μετά τον «πρωινό καφέ» στο Μαξίμου να «σηκώσει το γάντι» που εδώ και καιρό πετάει η κ. Λατινοπούλου. Μάλιστα, αυτό που επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης είναι ότι η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής» όχι μόνο δεν είναι «η πραγματική ΝΔ», αλλά στο Ευρωκοινοβούλιο έχει ενταχθεί στην ακροδεξιά ομάδα των «Πατριωτών για την Ευρώπη», μαζί με τον Βίκτορ Όρμπαν και τη Μαρίν Λε Πεν, ούτε καν στην ομάδα της Τζόρτζια Μελόνι, για την οποία η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν έχει κρύψει τον πολιτικό της θαυμασμό.

«Η κυρία Λατινοπούλου επισήμως ανήκει στην Ευρωπαϊκή Άκρα Δεξιά. Τώρα πως γίνεται ένας μέλος της Ευρωπαϊκής Άκρας Δεξιάς, να μας λέει ποια είναι και ποια δεν είναι η Νέα Δημοκρατία, δεν ξέρω πως μπορεί να συμβαίνει», συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4vpva6julsx)

«Απαντήσεις, όχι μέτωπο»

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, πάντως, ξεκαθαρίζουν στο protothema.gr ότι τα κόμματα εκ δεξιών της ΝΔ δεν θα αναχθούν σε συνομιλητές της κυβέρνησης. Με άλλα λόγια, οι απαντήσεις που δόθηκαν εν προκειμένω στην κυρία Λατινοπούλου είναι μια ad hoc πρακτική και όχι ένα πολιτικό μέτωπο που θα «στήσει» η ΝΔ με τα κόμματα εκ δεξιών. Όπως όμως έχει γράψει εδώ και μέρες το protothema.gr, η κυβέρνηση έχει επιλέξει πλέον να μην αφήσει αναπάντητες επιθέσεις και πλαγιοκοπήσεις που μπορεί να δημιουργούν πολιτικό κλίμα.

Αντιθέτως, ως οιωνεί αντίπαλος της ΝΔ προβάλλει πλέον το ΠΑΣΟΚ που είναι αναβαπτισμένο μετά τις εσωκομματικές του διαδικασίες. Ο κ. Μητσοτάκης σημειωτέον έχει απευθύνει πρόσκληση συνάντησης στον Νίκο Ανδρουλάκη και πλέον στο Μαξίμου αναμένουν την απάντηση του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το αν το ραντεβού μπορεί να γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

Η επανεμφάνιση των «πρώην»

Κατά τα άλλα, στον κομματικό «μικρόκοσμο» της ΝΔ συζητήθηκε η επανεμφάνιση των κ.κ. Σαμαρά και Καραμανλή στα βραβεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ενώ είχαν απουσιάσει σε συνεννόηση από το street party για τα 50 χρόνια της ΝΔ στη Ρηγίλλης.

Οι κινήσεις τους είναι προφανές ότι δεν περνούν απαρατήρητες από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο όμως δεν θέλει να σηκώσει το γάντι της αντιπαράθεσης. Η εμφάνιση των δύο πρώην πρωθυπουργών στην εκδήλωση ενός επιμελητηρίου που αφορά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα έχει σαφές μήνυμα, ενώ ο πρόεδρός του Γιάννης Χατζηθεοδοσίου πρόσκειται πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ. Η κοινή παρουσία Σαμαρά-Καραμανλή, πάντως, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έχουν αποφασίσει να πορεύονται en bloque το επόμενο διάστημα, όντας σε προφανή απόσταση από τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης.

Related posts

Κατρίνης: Το μήνυμά μου είναι μήνυμα ρήξης, ελπίδας αλλά και δημιουργίας για την επόμενη μέρα

protothema.gr

Παρασκευαΐδης (βουλευτής ΠΑΣΟΚ): Καλώς παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη αν ήταν για το εθνικό συμφέρον

wp-needuser

Παππάς: Ο Κασσελάκης θα είναι στη ΔΕΘ ως πρόεδρος εάν δεν έχει εκπέσει – Τι είπε για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

wp-needuser

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΚΑΤ: Βήμα-βήμα οι υποδομές του ΕΣΥ βελτιώνονται

timesadmin

Κοινή εμφάνιση και ομιλίες Σαμαρά – Καραμανλή σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο

wp-needuser

Μήνυμα Γεραπετρίτη στη Βόρεια Μακεδονία: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τροποποιείται μονομερώς, αποτέλεσε όρο ένταξης στο ΝΑΤΟ

timesadmin