Νάντια-Γιαννακοπούλου:-«Το-ΠΑΣΟΚ-δεν-μπορεί-να-ετεροκαθορίζεται-–-Ο-Ανδρέας-Παπανδρέου-έκανε-σύγκληση-οργάνων,-ο-Ανδρουλάκης-όχι»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ετεροκαθορίζεται – Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε σύγκληση οργάνων, ο Ανδρουλάκης όχι»

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ετεροκαθορίζεται – Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε σύγκληση οργάνων, ο Ανδρουλάκης όχι»

Νάντια Γιαννακοπούλου ΠΑΣΟΚ

Σφοδρή επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε η βουλευτής και υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Τοποθετήθηκα ξεκάθαρα και το βράδυ του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών και στην Κεντρική Επιτροπή και στο Πολιτικό Συμβούλιο. Ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχία. Δεν πρέπει να ωραιοποιούμε τα πράγματα. Αυτές οι εκλογές ήταν μονόδρομος. Εμείς λέγαμε πως θέλαμε να είμαστε δεύτερο κόμμα και με σοβαρή ενίσχυση του ποσοστού. Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως θα ήταν ήττα αν δεν κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι: «Η Νέα Δημοκρατία έχασε 1 εκ. ψηφοφόρους ως αποτέλεσμα της απαράδεκτης πολιτικής της. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 350.000 ψηφοφόρους, συν τους 800.000 που έχασε από το 2019 ως το 2023. Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε αυτό το κλίμα δεν μπόρεσε να εισπράξει κάτι. Έχασε 110.000 ψηφοφόρους. Αν δεν μπορούμε να δούμε την αλήθεια και την πραγματικότητα κατάματα δεν θα μπορέσουμε να γίνουμε κόμμα εξουσίας».

«Θόλωσε το στίγμα μας. Εγώ σαν βουλευτής είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε ένα θέμα το οποίο αποτελεί βασική αρχή καταστατική πρόταση. Θα μπορούσαμε να καταδικάσουμε την κ. Κερεαμέως για την τροπολογία που έφερε και να υπερψηφίσουμε τη θέση μας. Και βέβαια το μείζον θέμα με τα μη κρατικά πανεπιστήμια που αποτελεί ξεκάθαρα μια καταστατική θέση του ΠΑΣΟΚ από την οποία υποχωρήσαμε», ανέφερε η κα Γιαννακοπούλου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της τόνισε: «Θα σας θυμίσω ότι ο πρόεδρος στην αρχή βγήκε και είπε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο μετά άλλαξε και είπε ότι εμείς είμαστε υπέρ αλλά με ένα σκανδιναβικό μοντέλο, οπότε κανείς δεν κατάλαβε τι είναι αυτό. Μετά βγήκε και είπε “ναι, εμείς είμαστε υπέρ, αλλά θέλουμε να αλλάξει το άρθρο 16”, και μετά βγήκε και είπε ότι “δεν ξέρουμε αν θα υπερψηφίσουμε την αλλαγή του άρθρου 16”. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της θολής θέσης, τότε τι είναι;».

Αναφερόμενη στο τι οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα είπε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ετεροκαθορίζεται. Είναι ένα ιστορικό κόμμα. Με αυτή τη θολούρα φανήκαμε ως κόμμα διαμαρτυρίας και όχι ως κόμμα που μπορεί και θέλει να διεκδικεί και να κυβερνήσει τη χώρα. Πολλές φορές φάνηκε ότι περισσότερο ταυτιζόμαστε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρά ότι έχουμε τη δική μας διακριτή θέση. Στο ζήτημα της ισότητας στο γάμο φάνηκε ότι είμαστε σκορποχώρι. Ότι δεν υπάρχει μια ενιαία γραμμή. Ότι δεν υπάρχει ένα κόμμα με συντεταγμένες αρχές και αξίες».

«Δεν γινόταν ο «πολιτικός καφές» για τον καθορισμό των κινήσεων και δεν γινόταν γενικά σύγκληση των οργάνων. Δεν θα έπαιρνα αποφάσεις με ένα κλειστό κύκλο φίλων ή συνεργατών μου», σημείωσε σχετικά με τη λειτουργία των κομματικών οργάνων και συμπλήρωσε: «Εγώ θα καλούσα κάθε εβδομάδα ή μια φορά το μήνα το Πολιτικό Συμβούλιο. Να εκφράσουμε της ανησυχίες μας. Ακόμα κι ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε σύγκληση οργάνων για να υπάρχει συνδιαμόρφωση θέσεων, ο Ανδρουλάκης όχι».

Καταλήγοντας, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Το πιο βασικό είναι να ξαναπιάσουμε τον δεσμό του ΠΑΣΟΚ με τα λαϊκά στρώματα. Με τους μη προνομιούχους, με τα παραγωγικά τμήματα της κοινωνίας, με τους νέους ανθρώπους. Δεν θέλουμε ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Στόχος είναι να έχουμε μεγάλη συμμετοχή από ότι είχαμε την προηγούμενη φορά. Το θέμα είναι πως θα μεγαλώσουμε το ΠΑΣΟΚ».

Δείτε το βίντεο:

Related posts

Νίκος Παπαθανάσης: Η επενδυτική βαθμίδα δείχνει ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους

timesadmin

Αυγενάκης: Σήμερα ολοκληρώθηκε ένας κύκλος, καλή επιτυχία στον καλό φίλο Κώστα Τσιάρα

wp-needuser

Κασσελάκης: Η Ελλάδα υστερεί, πάνω απ’ όλα, στην ηθική στην πολιτική

James Rollner

Σε θέσης μάχης οι 5 υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Οι εκατέρωθεν αιχμές και τα καρφιά

protothema.gr

Τουρκία: F-16 και ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το 2024

timesadmin

Κασσελάκης: Ήρθα για να μείνω – Να κάνουμε μαζί την προοδευτική παράταξη και πάλι πλειοψηφία στον τόπο

James Rollner