Μ.-Τσαβούσογλου:-Οι-Έλληνες-δεν-μας-συναντούν-και-κάνουν-λόμπινγκ-εναντίον-μας
ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες δεν μας συναντούν και κάνουν λόμπινγκ εναντίον μας

Ευθύνες στην Ελλάδα ότι δεν δέχεται να συζητήσει με την Τουρκία και ότι κάνει δυσφημιστική εκστρατεία της χώρας του, επέρριψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας λόγο για ανάγκη να γίνουν “βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης”.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, o Μ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι ούτε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας “ούτε άλλα σχετικά μέρη” έχουν επισκεφθεί ακόμη την Τουρκία εδώ και χρόνια, προσθέτοντας ότι οι διερευνητικές επαφές “επρόκειτο να γίνουν εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα” και ότι “η Τουρκία δείχνει προθυμία αλλά όχι η Ελλάδα”.

“Εκτός από το λόμπινγκ και την εκστρατεία που ξεκίνησε η Ελλάδα κατά της Τουρκίας, είχαμε κάποιες γρήγορες συναντήσεις… Ο υπουργός Άμυνάς μας είχε χαιρετισμό με τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας στη συνάντηση του ΝΑΤΟ. Είδα τον Δένδια να περνάει στη Μαδρίτη, είπαμε ένα γεια. Πέρα από αυτά, δεν έγινε συνάντηση”, επισήμανε.

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι “ενώ η Τουρκία δείχνει θέληση να λύσει όλα τα προβλήματα ολοκληρωμένα, η Ελλάδα παίζει με τον χρόνο… Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά. Φέραμε το θέμα στον ΟΗΕ και στα διεθνή φόρουμ. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτές τις παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης”.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι “η ΕΕ θα ήταν “παγκόσμιος παίκτης” αν αποδεχόταν την ένταξη της Τουρκίας στο μπλοκ, αν είχαμε κάνει βήματα μαζί”.

Τέλος, ο κ. Τσαβούσογλου επισήμανε ότι ο κοινός μηχανισμός που υπογράφηκε με σχετικό μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας “για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της Άγκυρας” θα τεθεί σε ισχύ στις 26 Αυγούστου.

Related posts

Η ρωσική Nornickel αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο των εργαζόμενων της εταιρείας

timesadmin

Γαλλία: Στη μία μονάδα έπεσε η δημοσκοπική διαφορά Μακρόν-Λεπέν

timesadmin

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν χαιρέτισε την έγκριση του γιγαντιαίου σχεδίου επενδύσεων από το Κογκρέσο

timesadmin

Κάθι Γουντ: Η πιο λανθασμένη κατανομή κεφαλαίων στην ιστορία των αγορών

timesadmin

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν ξένο πλοίο στον Κόλπο με την κατηγορία του λαθρεμπορίου

timesadmin

Στόλτενμπεργκ: Προσπαθούμε ως NATO για “ενιαία ανταπόκριση” στις τουρκικές ανησυχίες για Σουηδία-Φινλανδία

timesadmin