Μ.-Σχοινάς:-Τα-κράτη-μέλη-στην-πρώτη-γραμμή-υποδοχής-Ουκρανών-προσφύγων-δεν-είναι-μόνα
ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Σχοινάς: Τα κράτη-μέλη στην πρώτη γραμμή υποδοχής Ουκρανών προσφύγων δεν είναι μόνα

Τα κράτη-μέλη που βρίσκονται στη γραμμή υποδοχής των προσφύγων που φεύγουν από τον πόλεμο της Ουκρανίας “ξέρουν ότι δεν είναι μόνα στην αντιμετώπιση της κατάστασης, στεκόμαστε στο πλευρό τους” ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

“Αντιμετωπίζουμε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση από όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έχουμε πέντε φορές περισσότερους ανθρώπους που φεύγουν από τον πόλεμο από ό,τι στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, έχουμε τρεις φορές περισσότερους από ό,τι στη Συρία, αλλά είμαι υπερήφανος διότι παρά την άνευ προηγουμένου έξοδο, η ΕΕ με ομόφωνη απόφαση σε χρόνο ρεκόρ παρείχε καθεστώς προστασίας για όλους” σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Προσέθεσε ότι “τώρα γυρίζουμε σελίδα και μετατρέπουμε αυτά τα δικαιώματα σε απτή πραγματικότητα. Τα παιδιά πρέπει να πάνε στο σχολείο, οι ασθενείς και οι πιο ευπαθείς στα νοσοκομεία. Χρειάζεται οι πολίτες να μπουν στην αγορά εργασίας το συντομότερο δυνατόν και χρειάζεται να βρούμε στέγαση για όλους”.

Τέλος, επισήμανε ότι έχει προετοιμαστεί “ένα σχέδιο δράσης δέκα σημείων για την αντιμετώπιση των αναγκών των κρατών-μελών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής. Τα υπόλοιπα κράτη-μέλη στα οποία μετακινούνται οι πρόσφυγες χρειάζεται να έχουν ξεκάθαρους κανόνες καταγραφής, μεταφοράς, προστασίας των παιδιών”.

Πηγή: ---

Related posts

Η Apple εντόπισε κενό ασφαλείας που επιτρέπει χακάρισμα σε iPhone, iPad και Mac

timesadmin

Τατζικιστάν: Εννέα νεκροί και 24 τραυματίες σε μια “αντιτρομοκρατική επιχείρηση”

timesadmin

Πώς παρεμβάλλεται ο Πάπας στην ουκρανική κρίση

timesadmin

Οι ΥΠΕΞ Αυστραλίας και της Κίνας ανοίγουν εκ νέου το διάλογο στο G-20

timesadmin

Η Βρετανία εκφράζει επιφυλάξεις για τις ρωσικές υποσχέσεις περί κατάπαυσης του πυρός

timesadmin

Γερμανία: Μεγαλύτερο περιορισμό επαφών ζήτησε εκ νέου η Μέρκελ

timesadmin