Μ-Σάλλας-στο-capital.gr:-Θετική-η-χρηματοδότηση-υγειών-επιχειρήσεων-από-funds
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Σάλλας στο Capital.gr: Θετική η χρηματοδότηση υγειών επιχειρήσεων από funds

“Το ότι μπαίνουν funds και συμμετέχουν σε χρηματοδότηση για ανάπτυξη κυρίως ιδίων κεφαλαίων υγειών επιχειρήσεων είναι πολύ θετικό”, δήλωσε ο Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος της Lyktos Group, στο Capital.gr και στο Γιώργο Λαμπίρη στο περιθώριο των εργασιών του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

“Εκείνο που χρειάζεται όμως -γιατί δεν είναι μόνο όπου θα μπουν τα Funds- είναι η αγορά λειτουργεί και αυτοτελώς και χωρίς χείρα βοηθείας από τρίτους”, τόνισε ο ίδιος.

Ο κος Σάλλας επισήμανε πως “θα πρέπει, λοιπόν, στη φάση αυτή, επειδή έχουμε και άνοδο τιμών που σημαίνει ότι υπάρχουν και δύσκολιες στην ανακύκλωση των εμπορευμάτων, την υποκατάσταση των αποθηκών τους, την επικαιροποίηση καθημερινή των τιμων τους, θα πρέπει οι τράπεζες να ξέρουν ότι θα έχουμε σοβαρές μεταβολές σε ανάγκες κεφαλαίων κίνησης λόγω τζίρου κλπ”.

Ο πρόεδρος της Lyktos Group τόνισε πως “θέλω, λοιπόν, να πω ότι επειδή δεν υπάρχει αυτή η στάσιμη κατάσταση από πλευρας τιμών κλπ δημιουργει ακριβως αυτό το τίναγμα των τιμων μεγαλες αναγκες στις επιχειρήσεις οι οποίες με πολύ ψύχραιμο τρόπο σε εμπορικό επίπεδο να μπορούν τα εκτιμήσουν και να κρατήσουν την αγορά με χρηματοδότηση οι εμπορικές τράπεζες.

Τέλος αναφερόμενος στις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις, ανέφερε πως”δεν ξέρω πόσο προετοιμασμένοι είμαστε, αλλά οπωσδηποτε ότι φαντάζομαι ότι έχει γίνει αντιληπτό το πρόβλημα από κάθε πλευρά και δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα, είναι ευρωπαϊκό”.

Related posts

Τα κρυφά σημεία από το κρας τεστ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών

timesadmin

Οι προτάσεις του ΣΒΕ για το κόστος ενέργειας στη βιομηχανία

timesadmin

Alpha Bank: Προκλήσεις, ευκαιρίες και κίνδυνοι για την Οικονομία το 2022

timesadmin

Τα σχέδια της JP Morgan για επέκταση στην Ελλάδα και η ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα

timesadmin

Οι νέοι κίνδυνοι για την οικονομία

timesadmin

Κάλεσμα Αδ. Γεωργιάδη για επενδύσεις στην Ελλάδα από το βήμα του 32ου Greek Economy Summit

timesadmin