Μ.-Ντράγκι:-Η-αποφυγή-μιας-επισιτιστικής-κρίσης-πρέπει-να-ξεκινήσει-από-την-άρση-του-αποκλεισμού-των-ουκρανικών-λιμανιών
ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Ντράγκι: Η αποφυγή μιας επισιτιστικής κρίσης πρέπει να ξεκινήσει από την άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, παρεμβαίνοντας στην Σύνοδο του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, επικεντρώθηκε σήμερα στον πόλεμο στην Ουκρανία και στις ευρύτατες συνέπειές του.

“Η προσπάθεια που καταβάλλεται με στόχο να αποφευχθεί επισιτιστική κρίση πρέπει να ξεκινήσει από την άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών, λόγω της τεράστιας ποσότητας σιτηρών που βρίσκεται εκεί”, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι “προκαλείται συνεχής αύξηση των τιμών με καταστροφικές συνέπειες σε διεθνή κλίμακα”.

“Η προσπάθεια του ΟΗΕ είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου, αλλά δυστυχώς είναι και η μοναδική”, πρόσθεσε.

Ο Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στην απόφαση που έλαβαν οι ηγέτες της ΕΕ να μελετήσουν την δυνατότητα επιβολής ανώτατης τιμής σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας ότι “το μέτρο αυτό θα μπορούσε να περιορίσει την αύξηση του πληθωρισμού και να μειώσει την ροή χρημάτων προς την Μόσχα”.

Παράλληλα, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός δήλωσε ότι “για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στον τομέα της ενέργειας, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να λάβει υπόψη της το ενδεχόμενο να υιοθετήσει και πάλι πακέτα έκτακτης στήριξης, όπως το “Sure”, τα οποία μας βοήθησαν να εξέλθουμε από την δυσκολότερη φάση της πανδημίας κορονοϊού”. “Χρειάζεται ένα νέο, παρεμφερές εργαλείο το οποίο να επικεντρωθεί, όμως, στην ενέργεια”, κατέληξε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Πηγή: Α-

Related posts

Ισραήλ: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από επίθεση Άραβα με μαχαίρι στην πόλη Μπερσεβά

timesadmin

Στη σύμμαχο-κλειδί Αλγερία ο Λαβρόφ

timesadmin

Η ΕΕ μετατρέπει σε έγκλημα την παραβίαση των κυρώσεων κατά Ρωσίας, ευκολότερη η κατάσχεση γιοτ και βιλών

timesadmin

ΥΠΕΝ Ολλανδίας: Όποιο μέτρο λάβουμε θα πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια του εφοδιασμού στην ΕΕ

timesadmin

Reuters: Σ. Αραβία και Εμιράτα “συγκρατούν” την παραγωγή πετρελαίου σε περίπτωση μιας χειμερινής κρίσης εφοδιασμού

timesadmin

Νέα πρόκληση από τον Χουλουσί Ακάρ: Η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει

timesadmin