ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Περιμένουμε γενναία πακέτα μειώσεων από τους ακτοπλόους για την ελληνική οικογένεια

Μήνυμα προς τους ακτοπλόους να παρουσιάσουν γενναία πακέτα με μειώσεις στα εισιτήρια των πλοίων που να απευθύνονται στην ελληνική οικογένεια, απηύθυνε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στην εκπομπή “ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ” τόνισε ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν μπορεί να είναι αμέτοχες σε αυτό το οποίο έχει περάσει η ελληνική κοινωνία λόγω της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης και ότι δεν μπορεί να εξανεμιστεί ο μισθός και το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας για τη μεταφορά της σε ένα νησί.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στο SKAI100,3, αφού εξήγησε ότι σε μια απελευθερωμένη αγορά δεν μπορεί να υπάρξουν νομικά εργαλεία επιβολής ναύλου, έκανε σαφές πως η κυβέρνηση ζήτησε από τους ακτοπλόους να αναλάβουν ένα μέρος της κρίσης, να έρθουν με πακέτα που δεν θα κάνουν αδύνατες τις διακοπές στους Έλληνες πολίτες με στόχο να διευκολυνθεί η οικογένεια που με 3-4 άτομα και με το αυτοκίνητό της θέλει να πάει διακοπές. “Οι ακτοπλόοι είπαν ότι θα παρουσιάσουν τις επόμενες ημέρες σοβαρές εκπτώσεις”, υπογράμμισε. Σημείωσε ακόμη ότι το επόμενο δίμηνο αναμένεται να μετακινηθούν τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες και ότι εξ αυτών μόνο το ένα εκατομμύριο έχει κλείσει εισιτήρια.

Related posts

Εκδήλωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Ελευθέρων Επαγγελματιών-Επιστημόνων-Επαγγελματοβιοτεχνών-Εμπόρων για τον νέο φορολογικό νόμο

timesadmin

Ραντεβού Χρ. Σταϊκούρα με παραχωρησιούχους για τις αυξήσεις στα διόδια

timesadmin

Κ. Σκρέκας: Εντατικότεροι έλεγχοι για το βρεφικό γάλα

timesadmin

Κυοφορείται ιδιωτικός “Ηρακλής”

timesadmin

3+1 καμπανάκια από ΤτΕ για μεταρρυθμίσεις, μισθούς, επιδόματα, αγορά εργασίας

protothema.gr

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στο πλευρό των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων του Έβρου

timesadmin