Μ.-Άντερσον:-Πιθανή-συμφωνία-Σουηδίας,-Φινλανδίας-και-Τουρκίας-“πριν-από-τη-Σύνοδο-Κορυφής’
ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Άντερσον: Πιθανή συμφωνία Σουηδίας, Φινλανδίας και Τουρκίας “πριν από τη Σύνοδο Κορυφής’

O διάλογος μεταξύ Σουηδίας, Φινλανδίας και Τουρκίας μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχημένα στο εγγύς μέλλον “ιδανικά πριν από την Σύνοδο Κορυφής” ανέφερε η Πρωθυπουργός της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στις Βρυξέλλες.

“Αυτό θα επιτρέψει την άμεση έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Και αυτό θα ήταν καλό όχι μόνο για τις δύο χώρες αλλά για το ΝΑΤΟ και την ασφάλεια της Ευρώπης” προσέθεσε.

Επιπροσθέτως, η κ. ‘Αντερσον ανέφερε ότι η Σουηδία θα συνεισφέρει στην ασφάλεια όλων συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας σε πνεύμα αλληλεγγύης.

“Θα υιοθετήσουμε την προσέγγιση του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια. Η Σουηδία, όπως φάνηκε και στην δήλωση της 10ης Ιουνίου, καταδικάζει την τρομοκρατία με τον πιο ισχυρό τρόπο. Είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της και εκφάνσεις. Ως σύμμαχοι θα δεσμευτούμε στην πολιτική του ΝΑΤΟ κατά της τρομοκρατίας και θα έχουμε ενεργό ρόλο σε αυτές τις προσπάθειες. Η στάση μας απέναντι στο ΡΚΚ ειναι σαφέστατη. Έχει καταχωρηθεί σαν τρομοκρατική οργάνωση από την ΕΕ και θεωρείται ως τέτοια οργάνωση από την Σουηδία” συμπλήρωσε η Μαγκαντελένα ‘Αντερσον.

Ανέφερε παράλληλα, ότι ακόμη ένα θέμα που έχει τεθεί από την Τουρκία είναι η απάντηση της Σουηδίας στα αιτήματα για εκδόσεις.

“Αυτά τα ζητήματα εξετάζονται γρήγορα και προσεκτικά από το δικαστικό μας σύστημα και σύμφωνα με την Ευρωπαική Συνθήκη για εκδόσεις. Η Σουηδία δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ ένα ασφαλές καταφύγιο για την τρομοκρατία. Οι αρμόδιες αρχές εργάζονται σκληρά ώστε να εκδώσουν άτομα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις οι οποίες εξετάζονται αυτό το διάστημα” υπογράμμισε η Πρωθυπουργός της Σουηδίας.

- ---

Related posts

Μπλίνκεν: Η Ρωσία έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

timesadmin

Παρενέβη ξανά η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας για να ανακόψει την πτώση της λίρας σε νέο χαμηλό

timesadmin

Μπορέλ: Φοβούμαστε ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία (upd)

timesadmin

Ιράν: Ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους κοστολογεί το βαρέλι πετρελαίου στα 60 δολάρια

timesadmin

Στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών η Κ. Σακελλαροπούλου

timesadmin

Ο χειρότερος Ιούνιος για τα αυτοκίνητα στην ΕΕ από το 1996 – Βουτιά 17% των ταξινομήσεων

timesadmin