Μπορέλ:-Σθεναρή-καταδίκη-ΕΕ-για-την-κυβερνοεπίθεση-στην-Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Μπορέλ: Σθεναρή καταδίκη ΕΕ για την κυβερνοεπίθεση στην Ουκρανία

“Απαράδεκτη” χαρακτηρίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ την επίθεση εναντίον ιστοσελίδων της Ουκρανίας στην δήλωση που εξέδωσε εκ μέρους της ΕΕ.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει σθεναρά την κυβερνοεπίθεση κατά της Ουκρανίας. H κυβερνοεπίθεση κατά των ιστοσελίδων της ουκρανικής κυβέρνησης είναι απαράδεκτη. Τέτοιες ενέργειες στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας και στη διάδοση παραπληροφόρησης και θα μπορούσαν να συμβάλουν στην περαιτέρω κλιμάκωση της ήδη τεταμένης κατάστασης” αναφέρει.

Ο κ. Μπορέλ προσθέτει ότι “η Ουκρανία αντέδρασε γρήγορα και αποφασιστικά στις επιθέσεις χάρη στην αυξημένη ανθεκτικότητά της στον κυβερνοχώρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της βρίσκονται σε επαφή με την Ουκρανία και είναι έτοιμα για την παροχή πρόσθετης, άμεσης, τεχνικής βοήθεια στην Ουκρανία για την αποκατάσταση αυτής της επίθεσης και την περαιτέρω υποστήριξή της έναντι οποιωνδήποτε αποσταθεροποιητικών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ενίσχυσης της ανθεκτικότητάς της έναντι υβριδικών απειλών και απειλών στον κυβερνοχώρο”.

“Επαναβεβαιώνουμε την αδιαμφισβήτητη υποστήριξή μας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της” καταλήγει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Πηγή: Α-

Related posts

Με 68.052 κρούσματα η κυβέρνηση Ντράγκι προσπαθεί να ξανανοίξει κανονικά τα σχολεία μετά τα Φώτα

timesadmin

Ρωσία: Είναι λάθος να επιρρίπτεται όλη η ευθύνη στον Λουκασένκο

timesadmin

Σε απεργία για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια οι εργαζόμενοι στη Heineken

timesadmin

Γαλλία: Σύσταση για αναμνηστική δόση τρεις μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό

timesadmin

ΗΠΑ: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις

timesadmin

Οι Αιγύπτιοι χαίρονται με την κατάρρευση της τουρκικής λίρας και γι’ αυτό φταίει μόνο ο Ερντογάν

timesadmin