Μπορέλ:-Σθεναρή-καταδίκη-ΕΕ-για-την-κυβερνοεπίθεση-στην-Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Μπορέλ: Σθεναρή καταδίκη ΕΕ για την κυβερνοεπίθεση στην Ουκρανία

“Απαράδεκτη” χαρακτηρίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ την επίθεση εναντίον ιστοσελίδων της Ουκρανίας στην δήλωση που εξέδωσε εκ μέρους της ΕΕ.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει σθεναρά την κυβερνοεπίθεση κατά της Ουκρανίας. H κυβερνοεπίθεση κατά των ιστοσελίδων της ουκρανικής κυβέρνησης είναι απαράδεκτη. Τέτοιες ενέργειες στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας και στη διάδοση παραπληροφόρησης και θα μπορούσαν να συμβάλουν στην περαιτέρω κλιμάκωση της ήδη τεταμένης κατάστασης” αναφέρει.

Ο κ. Μπορέλ προσθέτει ότι “η Ουκρανία αντέδρασε γρήγορα και αποφασιστικά στις επιθέσεις χάρη στην αυξημένη ανθεκτικότητά της στον κυβερνοχώρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της βρίσκονται σε επαφή με την Ουκρανία και είναι έτοιμα για την παροχή πρόσθετης, άμεσης, τεχνικής βοήθεια στην Ουκρανία για την αποκατάσταση αυτής της επίθεσης και την περαιτέρω υποστήριξή της έναντι οποιωνδήποτε αποσταθεροποιητικών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ενίσχυσης της ανθεκτικότητάς της έναντι υβριδικών απειλών και απειλών στον κυβερνοχώρο”.

“Επαναβεβαιώνουμε την αδιαμφισβήτητη υποστήριξή μας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της” καταλήγει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Πηγή: Α-

Related posts

Ουκρανία: “Οι δυνάμεις μας ελέγχουν το μισό Σεβεροντονέτσκ” – Εκρήξεις από ρωσικούς κρουζ στο Κίεβο

timesadmin

ΗΠΑ: Άλμα 22% στο εμπορικό έλλειμμα – ξεπέρασε τα $100 δισ. για πρώτη φορά

timesadmin

Τουρκία: Εκλογική ήττα Ερντογάν στον β’ γύρο “βλέπουν” νέες δημοσκοπήσεις

timesadmin

FBI – Κυβερνοεπίθεση: Οι χάκερ δεν απέσπασαν δεδομένα από τον διακομιστή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

timesadmin

Τουρκία: Απενεργοποιήθηκε νάρκη που είχε παρασυρθεί από τη Μαύρη Θάλασσα

timesadmin

Βέλγιο: Εγκλωβισμένοι σε ύψος 32 μέτρων σε τρενάκι θεματικού πάρκου επτά άνθρωποι

timesadmin