Μπλίνκεν:-aναβάλλει-την-επίσκεψή-του-στην-Κίνα-μετά-τον-εντοπισμό-κινεζικού-“μπαλονιού”
ΚΟΣΜΟΣ

Μπλίνκεν: Aναβάλλει την επίσκεψή του στην Κίνα μετά τον εντοπισμό κινεζικού “μπαλονιού”

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αναβάλλει την επίσκεψή του στην Κίνα, μετά τον εντοπισμό κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπλίνκεν δεν ήθελε το περιστατικό αυτό να κυριαρχήσει στις συναντήσεις του με Κινέζους αξιωματούχους, ανέφερε το ABC News, επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο, που δεν κατονομάζεται.

Το Bloomberg ανέφερε επίσης ότι το ταξίδι θα αναβληθεί.

“Κατά λάθος” εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ το μπαλόνι λέει η Κίνα – Προορίζεται για μη στρατιωτικές χρήσεις

Το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα “αερόπλοιο” που πετούσε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και προοριζόταν για μη στρατιωτικούς σκοπούς, διενεργούσε μετεωρολογικές και άλλες επιστημονικούς έρευνες, εκφράζοντας τη λύπη του καθώς το αερόπλοιο παρασύρθηκε στον αμερικανικό εναέριο χώρο.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, πως παρακολουθεί κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, που πετά σε μεγάλο ύψος πάνω από την επικράτεια των ΗΠΑ, περνώντας από ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σε ανακοίνωση νωρίτερα σήμερα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι θα συνεχίσει να διατηρεί επαφές με την Ουάσινγκτον για να χειριστεί σωστά την απροσδόκητη κατάσταση.

“Το αερόπλοιο είναι από την Κίνα, έχει μη στρατιωτικό σκοπό και χρησιμοποιείται για μετεωρολογικές και άλλες επιστημονικές έρευνες. Λόγω των δυτικών ανέμων και της περιορισμένης ικανότητας να ελεγχθεί, το αερόπλοιο παρεξέκλινε της προβλεπόμενης πορείας του”, ανέφερε το Πεκίνο.

“Η Κίνα λυπάται που το αερόπλοιο παρασύρθηκε στις ΗΠΑ κατά λάθος για λόγους ανωτέρας βίας. Η Κίνα θα συνεχίσει να διατηρεί επικοινωνία με την αμερικανική πλευρά για να χειριστεί σωστά αυτό το ατύχημα”, συμπλήρωσε.

Related posts

Μπορέλ προς Τουρκία: Σεβαστείτε το Διεθνές Δίκαιο

timesadmin

Ποια ενεργειακή κρίση; Η σκανδιναβική ενέργεια θα είναι σχεδόν δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο

timesadmin

Σουηδία: Πρώτη έκδοση “υπόπτου” στην Τουρκία

timesadmin

Ο Ζελένσκι θέλει κυρώσεις στη βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας

timesadmin

Γαλλία: Η Γερουσία υιοθέτησε τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού παρά τις σφοδρές αντιδράσεις

timesadmin

Ρωσία: Αν πέσει η Ουκρανία, οι χώρες της Βαλτικής θα είναι οι επόμενες προειδοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός Μ. Κασιάνοφ

timesadmin