Μπλίνκεν:-Επίθεση-Πούτιν-σε-κάποιες-πολύ-βασικές-αρχές-“που-δημιουργήσαμε-μαζί,-μετά-από-δύο-παγκοσμίους-πολέμους”
ΚΟΣΜΟΣ

Μπλίνκεν: Επίθεση Πούτιν σε κάποιες πολύ βασικές αρχές “που δημιουργήσαμε μαζί, μετά από δύο παγκοσμίους πολέμους”

Για “επίθεση σε κάποιες πολύ βασικές αρχές, που δημιουργήσαμε μαζί, μετά από δύο παγκοσμίους πολέμους για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα δούμε άλλον” μίλησε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, στις δηλώσεις που παραχώρησαν με την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τονίζοντας ότι “αν αφήσουμε αυτές οι αρχές να παραβιαστούν ατιμώρητα, ανοίγουμε το κουτί της Πανδώρας σε κάθε γωνία του κόσμου, ώστε αυτό να γίνει ξανά και ξανά”.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ταχύτητα λήψης αποφάσεων σημειώνοντας ότι “ήταν σχεδόν εντυπωσιακό να βλέπουμε πόσο γρήγορα, πόσο αποτελεσματικά έδρασε μαζί η ΕΕ μπροστά σε αυτή την επίθεση. Πράγματα που κανείς μας δεν πίστευε ότι ήταν δυνατά πριν μερικές εβδομάδες, είναι τώρα πραγματικότητα. Διότι αυτή η Ένωση είναι ισχυρή, ενωμένη και δρα. Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε αυτή την εταιρική σχέση διότι κάνει τη διαφορά”.

Ο Μπλίνκεν αναφέρθηκε και στη φωτογραφία του πατέρα που στέκεται πάνω από το νεκρό παιδί του και την οποία έδειξε στους Υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Ντμίτρο Κουλέμπα που συμμετείχε μέσω βίντεο.

“Μαζί μας ήταν μέσω βίντεο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας. Κατά την ομιλία του, μας έδειξε κάποιες φωτογραφίες. Μία από αυτές, που νομίζω δημοσιεύθηκε και στα ΜΜΕ, δείχνει έναν πατέρα, που πενθεί πάνω από το νεκρό παιδί του, με αίμα να υπάρχει ακόμη στο σκέπασμα. Αποτελεί υπενθύμιση ότι, ακόμη και όταν μιλάμε για βαριά θέματα πολέμου και ειρήνης, στην πραγματικότητα αυτό αφορά τις ζωές γυναικών, ανδρών και παιδιών. Εκατοντάδες, χιλιάδες προσωπικές ανθρώπινες τραγωδίες που προκάλεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η επιλογή του για πόλεμο επί της Ουκρανίας και του λαού της”.

“Δυστυχώς, αυτό μπορεί να μην τελειώσει σύντομα” συμπλήρωσε ο ‘Αντονι Μπλίνκεν επισημαίνοντας ότι “γι’αυτό τις προσπάθειες που κάνουμε μαζί, πρέπει να τις διατηρήσουμε. Να χτίσουμε πάνω σε αυτές. Μαζί αλλά και με τόσες άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, που είναι ενωμένες

στην αποστροφή τους για αυτό που εξαπέλυσε ο Πρόεδρος Πούτιν. Πρέπει να τις διατηρήσουμε μέχρι να τελειώσει, μέχρι ο πόλεμος να σταματήσει, οι ρωσικές δυνάμεις αποχωρήσουν και οι Ουκρανοί ανακτήσουν την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά τους. Δεσμευόμαστε να το κάνουμε”.

Πηγή: Α-

Related posts

Η τουρκική λίρα “κατρακυλάει” αργά και σταθερά – Εξαντλούνται τα συναλλαγματικά αποθεματικά

timesadmin

Johnson Outdoors: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και πωλήσεις

timesadmin

Πως η Βρετανία νίκησε την Ε.Ε. στην καταπολέμηση της Covid

timesadmin

Λαβρόφ: “Σκανδαλώδες και πρωτοφανές” το κλείσιμο του εναερίου χώρου – Καλεί τον Σέρβο ΥΠΕΞ στη Μόσχα

timesadmin

Πατριάρχης Κύριλλος: Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ένα σύμβολο συνέχειας των επί πολλούς αιώνες ιστορικών παραδόσεων

timesadmin

Βρετανία: Το αεροδρόμιο Χίθροου καταγράφει τους υψηλότερους αριθμούς επιβατών από την έναρξη της πανδημίας

timesadmin