Μπακογιάννη-και-Φίλης-καλούν-τους-πολίτες-να-κάνουν-την-τρίτη-δόση-του-εμβολίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη και Φίλης καλούν τους πολίτες να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου

Πλήρης σύμπλευση καταγράφηκε μεταξύ των πρώην Υπουργών της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ντόρας Μπακογιάννη και Νίκου Φίλη αντίστοιχα, αναφορικά με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, καθώς σε κοινή συνέντευξή τους σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αμφότεροι κάλεσαν αφενός τους πολίτες να εμβολιαστούν και αφετέρου να προσέλθουν για την αναμνηστική, τρίτη δόση του εμβολίου, όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Όπως τόνισαν στην διάρκεια της συζήτησης τους τα δύο κορυφαία στελέχη, ακόμη και έναν άνθρωπο να πείσουν με τις παρεμβάσεις τους θα υπάρχει όφελος, κάνοντας πολλαπλές εκκλήσεις -ακόμη και μέσω παραδειγμάτων από τον περίγυρο τους- να εμβολιαστούν οι πολίτες κάθε ηλικίας, οι εγκυμονούσες, οι ασθενείς με αυτοάνοσο, οι ηλικιωμένοι και άλλες κατηγορίες, για τις οποίες οι επιστήμονες έχουν βεβαιώσει πως δεν υπάρχει το παραμικρό δεδομένο που να δημιουργεί σκεπτικισμό και ανησυχία για το εμβόλιο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cflzcjca8uuh-st)

«Κοινή αγωνία»

Παράλληλα, ομοφωνία καταγράφηκε και ως προς την αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ ο κ. Φίλης έθεσε το θέμα των συγχωνεύσεων στα σχολεία. «Καταλαβαίνω τον φόβο και τον σέβομαι, αλλά εμείς πρέπει να προειδοποιήσουμε τους συμπολίτες μας ότι αυτός ο φόβος μπορεί να τους στερήσει την ζωή» τόνισε από πλευράς της κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας πως «η αγωνία μας, με τον κ. Φίλη, να εμβολιαστεί ο κόσμος είναι κοινή. Έτσι βγαίνουμε σήμερα μαζί να πούμε σε όλους ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τον εμβολιασμό».

ntora_emvolia

Μάλιστα, η κ. Μπακογιάννη θέλησε να χαλαρώσει λίγο την ατμόσφαιρα, σχολιάζοντας πως «κι εγώ όταν βλέπω κατσαρίδα, φωνάζω “Ισίδωρε”», θέλοντας, ωστόσο, να καταδείξει την ανάγκη να υπερβούν οι πολίτες τους όποιους φόβους τους.

Το χρονικό της σύμπλευσης

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην Υπουργός είχε απευθύνει προ ημερών ανοιχτό κάλεσμα για την ενίσχυση των εμβολιασμών, αναφέροντας σχετικά πως «είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση η οποία θα μας βοηθήσει να πείσουμε τον κόσμο. Τα προσπαθούμε όλα. Στο θέμα αυτό δεν μας χωρίζει τίποτα. Αρκεί να καταφέρουμε να πείσουμε. Γιατί ο στόχος μας είναι κοινός. Πρέπει να εμβολιαστούμε». Άμεσα ανταποκρίθηκε στην πρόταση ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης, ο οποίος δημοσίευσε άρθρο του πριν λίγες μέρες υπέρ της αναγκαιότητας της τρίτης, «αναμνηστικής» δόσης του εμβολίου στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με τίτλο «Πανστρατιά για την 3η δόση του εμβολίου».

«Αυτό που σήμερα μοιάζει δύσκολο, μπορεί να γίνει εφικτό, αν ενωθούν οι πολίτες σε ένα κίνημα υπεράσπισης της δημόσιας υγείας. Σε έναν αγώνα για τη ζωή και την απόκρουση-εξάλειψη της πανδημίας» ανέφερε στο άρθρο του ο κ. Φίλης, περιγράφοντας ακόμη ως «καθήκον της κοινωνικής Αριστεράς» το ότι «αυτό το πνεύμα συλλογικής κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης θα έπρεπε με κάθε μέσο να διεγείρουν οι υπεύθυνες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Είναι εξαιρετικά επείγον. Να κηρύξουμε πανστρατιά για την 3η δόση. Είναι καθήκον της κοινωνικής Αριστεράς και όλου του προοδευτικού κόσμου να το πράξουν».

«Γαλλική συνταγή»

Εκτός από τον συμβολισμό της κοινής εμφάνισης των δύο πολιτικών στελεχών, αυτή έρχεται λίγες ώρες μόλις από την απόφαση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν χθες να καταστήσει υποχρεωτική την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου από τον Δεκέμβριο, για όσους πολίτες είναι άνω των 65 ετών. Μόνο κάνοντας το εμβόλιο θα μπορεί η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα να διατηρήσει το υγειονομικό της πάσο, εξήγησε ο Γάλλος Πρόεδρος, τη στιγμή μάλιστα που το υγειονομικό πάσο είναι εντελώς απαραίτητο για να εξυπηρετηθεί κάποιος στην καθημερινότητά του στη Γαλλία.

Ειδήσεις σήμεραΧαμός από το βίντεο που δείχνει τον Salt Bae να ταΐζει «χρυσή μπριζόλα» κομμουνιστή υπουργό του ΒιετνάμΜε email και sms καλεί ο ιατρικός σύλλογός ιδιώτες γιατρούς στη Θεσσαλονίκη να στηρίξουν το σύστημα υγείαςΣτους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση σε όλους, τόνισε η Παπαευαγγέλου

Related posts

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη Κυριακή των εκλογών

timesadmin

Καραμανλής: Δεν θα μείνει «ούτε μια σκιά στη διαλεύκανση του δυστυχήματος» στον ηλεκτρικό

timesadmin

Προκαλεί Τούρκος αναλυτής: «H Ελλάδα δεν έχει άλλη διέξοδο παρά μόνο να εξαρτάται από την Τουρκία»

timesadmin

Κικίλιας: Οι σχεδόν υπερτριπλάσιες επιβεβαιωμένες αφίξεις στη Θεσσαλονίκη για το 2022, δικαιώνουν τη στρατηγική μας για την κρουαζιέρα

timesadmin

Η Αλβανία δεν αναγνωρίζει τα πτυχία ελληνικών πανεπιστημίων

timesadmin

Πλεύρης: Μέσα στο επόμενο δίμηνο πρέπει να τρέξουν όλες οι διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρίες για τις τιμές

timesadmin