thetimes.gr
Μπάμπης-Αναγνωστόπουλους:-«Πάσχει-από-ναρκισσιστική-διαταραχή»-κατέθεσε-η πραγματογνώμονας-της-οικογένειας-της-Καρολάιν
ΕΛΛΑΔΑ

Μπάμπης Αναγνωστόπουλους: «Πάσχει από ναρκισσιστική διαταραχή» κατέθεσε η πραγματογνώμονας της οικογένειας της Καρολάιν

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου απέναντι στην Καρολάιν, τη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού του, την οποία δολοφόνησε μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021, αλλά και για τον χαρακτήρα του κατηγορούμενου πιλότου, εισέφεραν σήμερα με τις καταθέσεις τους στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο μάρτυρες όπως η επιστήθια φίλη της αδικοχαμένης κοπέλας Αγγελική Αγγελακοπούλου αλλά και η πραγματογνώμονας που όρισε η οικογένειά της, Άλκηστις Ηγουμενάκη.

Μάλιστα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο ακροατήριο βρέθηκε και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος όπως έχει ανακοινώσει αύριο δίνει Πανελλήνιες εξετάσεις. Κάποια στιγμή δε κατά τη διάρκεια της δίκης ο κατηγορούμενος εξερράγη κατηγορώντας τον συνήγορο πολιτικής αγωγής Αθανάσιο Χαρμάνη για συνεχόμενη ειρωνική στάση σε βάρος του. Από την πλευρά της η υπεράσπιση του 34χρονου πιλότου ζήτησε να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον κατηγορούμενο και να κληθεί να καταθέσει ο πατέρας της Καρολάιν. Ο εισαγγελέας της έδρας και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε.

«Η Καρολάιν, ήταν πρόσχαρο, κοινωνικό παιδί. Ήταν εξωστρεφής και της άρεσε να βγαίνει έξω», είπε στην κατάθεσή της η κ. Αγγελακοπούλου, η οποία είχε συναντήσει την 20χρονη κοπέλα λίγο πριν δολοφονηθεί. Χαρακτηρίζοντας τον κατηγορούμενο «συμπαθητικό», η μάρτυρας αναφέρθηκε στη συνέχεια στην εντύπωση που είχε σχηματίσει για την σχέση του ζευγαριού: «Θεωρούσα λίγο παράταιρο το κομμάτι της διαφοράς ηλικίας και ότι παρατούσε όλη τη ζωής της για να είναι με κάποιον. Θυμάμαι ότι όταν την είχα ρωτήσει για την εγκυμοσύνη και είχε πάρει το λόγο ο κατηγορούμενος. Και όταν την είχα ρωτήσει για σπουδές, είχε πάρει και πάλι το λόγο κατηγορούμενος. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι υπήρχε εγκατάσταση στο κινητό που έδειχνε με gps που βρίσκεται ο καθένας ανά πάσα στιγμή».

Στη συνέχεια η φίλη της Καρολάιν αναφέρθηκε στη τελευταία συνάντηση που είχε μαζί της για να περιγράψει τα όσα της είχε πει η νεαρή γυναίκα για τη ζωή της. Μίλησε ακόμη και για την αιφνιδιαστική επίσκεψη του κατηγορούμενου πιλότου στο εστιατόριο που οι δυο κοπέλες είχαν συναντηθεί. «Η Καρολάιν μου έστειλε μήνυμα το πρωί ότι είναι στο πάτωμα και κλαίει και πως δεν είναι καλά. Μου είπε να βρεθούμε. Βρεθήκαμε στο Παγκράτι για φαγητό. Το ταξί που την έφερε το οδηγούσε φίλος του κατηγορούμενου. Μου είπε πως είναι πιεσμένη με το κομμάτι του σπιτιού και του παιδιού. Και πως όλο αυτό δεν της προκαλούσε ευχαρίστηση. Ήταν κάτι που ήθελε να είναι διαφορετικό, να έχει λιγότερες πιέσεις» τόνισε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Εμφανίστηκε και ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Ναι απρόσκλητος, εμφανίστηκε απρόσμενα. Η Καρολάιν έδειξε να εκπλήσσεται αρνητικά. Ότι δεν το περίμενε και δεν της άρεσε, έκανε ένα μορφασμό σε μένα. Μία φορά είχαμε βρεθεί σπίτι μου. Ξέραμε ότι θα ερχόταν να την πάρει αλλά εντελώς απρόσκλητα ήρθε μέσα στο σπίτι μου και κάθισε και ένιωσε και πολύ άνετα στο χώρο. Μου είχε κάνει εντύπωση.

Πρόεδρος: Σας είχε πει ότι σκέφτεται να βγει από την σχέση αυτή;

Μάρτυρας Όχι.

Συνεχίζοντας η μάρτυρας μετέφερε στο ακροατήριο ένα περιστατικό που της είχε διηγηθεί η Καρολάιν. Συγκεκριμένα, είπε: «Θυμάμαι μου είχε πει ότι εξέφρασε την επιθυμία της για ένα συγκεκριμένο φαγητό και ο κατηγορούμενος της το έφερε με ελικόπτερο. Μου φάνηκε καταπιεστικό. Αυτός ο άμετρος ενθουσιασμός εμένα δεν μου κάνει αλλά καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να ενθουσιαστεί».

Εισαγγελέας: Σε όλες τις φορές που βρισκόσασταν ερχόταν ο κ. κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Ναι.

Εισαγγελέας: Είπε κάτι η Καρολάιν όταν ήρθε στο Παγκράτι ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Έδειξε μία δυσαρέσκεια. Ήταν πιο παγερή. Όταν ήρθε σταμάτησε να μου μιλάει για τη ζωή στο σπίτι. Μιλούσε και για τους δύο. Ο κατηγορούμενος ήταν διαρκώς με το μωρό.

Η έντονη αντίδραση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Πάντως σήμερα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αντέδρασε όταν ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας ανέφερε πως ο κατηγορούμενος πήγε με το ελικόπτερο και πέταξε λουλούδια στο σχολείο της Καρολάιν. «Αναφερόμαστε σε περιστατικά που δεν έχουν συμβεί ως δεδομένα για λόγους εντυπωσιασμού. Αναφέρεται σε περιστατικά που δεν έχουν συμβεί ποτέ, σε λουλούδια που πετιούνταν με ελικόπτερο» είπε χαρακτηριστικά κατηγορούμενος. Τώρα, στη δική της κατάθεση στο δικαστήριο η κ. Ηγουμενάκη, ψυχίατρος, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της Καρολάιν ανέφερε πως ο 34χρονος πιλότος πάσχει από «αντικειμενική και ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας» και εξήγησε: «Στη ναρκισσιστική διαταραχή ο άλλος γίνεται ο καθρέφτης μας. Χρειάζομαι έναν άλλο για να μου επιβεβαιώσει ότι είμαι καλός, αρεστός. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντέχουν την απόρριψη, η απόρριψη τους κατεδαφίζει».

Ακόμη, η κ. Ηγουμενάκη κατέθεσε πως από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο λείπει η ενσυναίσθηση απέναντι στους γονείς της Καρολάιν αλλά και απέναντι στην κόρη του. «Λείπει η ενσυναίσθηση απέναντι στο παιδί του. Σκοτώνει τη μητέρα του την περίοδο που το θηλάζει. Το παίρνει στην κηδεία που έβλεπε την μητέρα του στο φέρετρο με 40 βαθμούς. Αυτά δεν τα κάνει ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του», είπε η κ. Ηγουμενάκη και σε άλλο σημείο της κατάθεσής της επισήμανε πως «ο νάρκισσος έχει μια υπεροψία και δεν αφήνει τον έλεγχο των πραγμάτων σε άλλους».

Συνεχίζοντας η ψυχίατρος κατέθεσε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο πλαίσιο της χειριστικής συμπεριφοράς του, έδωσε γράμμα στην μητέρα της Καρολάιν όπου εκεί «με συγκλονιστικές εκφράσεις» αντιστρέφει την πραγματικότητα. Όπως εξήγησε η πραγματογνώμονας, ο κατηγορούμενος αναφέρει στη γυναίκα που θρηνεί το παιδί της, «εσύ ξέρεις πόσο με αγαπούσε η Καρολάιν» και «δεν έγιναν έτσι τα πράγματα» και «όταν την ξαναδείς πες της πως την αγαπώ».

Εισαγγελέας: Ένα τέτοιο άτομο τι είναι ικανός να κάνει; Όταν χάνει τον έλεγχο;

Μάρτυρας: Όλα και τίποτα.

Αναφερόμενη μάλιστα η ψυχίατρος στα όσα η Καρολάιν έγραφε στο ημερολόγιο της, είπε ότι η κοπέλα είχε αρχίσει να ψάχνει πώς θα φύγει. Επιπλέον, κατά τη σημερινή δικάσιμο στο ακροατήριο κατέθεσε ο αστυνομικός Νικόλαος Σχισμένος που είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με την κατάθεση του εν λόγω μάρτυρα καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε το κινητό του κατηγορούμενου που, όπως είπε, του ζητήθηκε αφού πλέον οι αστυνομικές αρχές είχαν αποκλείσει την ληστεία. «Το κινητό του κατηγορούμενου έπαιξε καταλυτικό ρόλο καθώς μέσω εφαρμογής health που είχε είδαμε ότι στον χρόνο μετά τον θάνατο της Καρολάιν υπήρχε κίνηση ενώ ο ίδιος υποτίθεται ήταν δεμένος και φιμωμένος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Η διακοπή και η κατάθεση της γειτόνισσας

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα με την έναρξη της δίκης ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την προηγούμενη διακοπή της δίκης, λόγω κωλυμάτων των συνηγόρων υπεράσπισης. «Όταν δίνουμε διακοπή για μία δικάσιμο και υπάρχει ένα κώλυμα θα πρέπει να προαναγγέλλεται, διαφορετικά οδηγούμαστε σε διακοπές και γίνονται αρνητικά σχόλια σε βάρος της Δικαιοσύνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της έδρας.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, απάντησε: «Το ήθος και το ποιον μας είναι συγκεκριμένο. Προέκυψε και ένα κώλυμα με ένα πενταμελές στο Πειραιά, ακούστηκαν πολλά και εκτός δικαστικής αίθουσας. Δεν ήμαστε εδώ για να παρακωλύσουμε τη δικαιοσύνη, οι εξελίξεις των δικών που συμμετέχουμε μας δημιουργούν πολλά προβλήματα». Επανερχόμενος ο πρόεδρος τόνισε: «Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο είναι το ανώτερο δικαστήριο!».

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ολοκληρώθηκε η κατάθεση της γειτόνισσας του ζευγαριού, Αγγελικής Γερολυμάτου, η οποία μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η Καρολάιν δεν της είχε μιλήσει για τον κατηγορούμενο. «Δεν μου είχε πει ποτέ κάτι θετικό ή αρνητικό για εκείνον. Ήταν ένα παιδί κλεισμένο στο σπίτι της και η ζωή της ξεκινούσε από το απόγευμα» τόνισε η μάρτυρας.

Υπεράσπιση: Πως ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας: Ευγενικός φαινόταν. Πολλές φορές όταν μιλούσε, μιλούσε και για λογαριασμό της Καρολάιν.

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Σε επτά νέες συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ

Τροχαία δυστυχήματα: Γονείς που έχασαν τα παιδιά τους άδικα στην άσφαλτο – Τα έργα που άφησαν στη μνήμη τους

Σουηδία: Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο – Τουλάχιστον 3 τραυματίες

—————-

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.

Related posts

Ρόδος: «Του έβαλα λαδάκι στα εκζέματα» λέει ο ιερέας για τον τουρίστα που άλειψε γυμνό με λάδι

timesadmin

Φωτιά στον Έβρo: Σώθηκε ο αρχαίος ελαιώνας της Μάκρης, καταστράφηκε το δάσος της Κίρκης – Φωτογραφίες

timesadmin

Σεισμός στην Τουρκία: Το «ευχαριστώ» της Αϊρίν στην ΕΜΑΚ που την διέσωσε μετά από 50 ώρες στα συντρίμμι

timesadmin

Καιρός Πάσχα: Κακοκαιρία το Μεγάλο Σάββατο στα νησιά του Αιγαίου – Με βροχές το ψήσιμο του οβελία σε όλη τη χώρα

timesadmin

Τσοχατζόπουλος: Αποκαλυπτικό ηχητικό ντοκουμέντο – «Αισθάνομαι ενοχές βαριές»

timesadmin

Βόλος: Κρατούμενος έσπασε πυροσβεστήρα στο κρατητήριο των δικαστηρίων

timesadmin