Μπάιντεν:-Πρέπει-να-δώσουμε-f-16-στην-Τουρκία-–-Πιστεύω-πως-το-Κογκρέσο-θα-το-εγκρίνει
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Πρέπει να δώσουμε F-16 στην Τουρκία – Πιστεύω πως το Κογκρέσο θα το εγκρίνει

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:45

Το ΝΑΤΟ είναι περισσότερο ενωμένο από ποτέ μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε από την Μαδρίτη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

Η Συμμαχία θα υπερασπισθεί κάθε σπιθαμή νατοϊκού εδάφους, προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε επίσης την πρόθεση της Ουάσινγκτον να ανακοινώσει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ κινητοποιούν τον κόσμο να συνταχθεί στο πλευρό της Ουκρανίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ρωσία πληρώνει πολύ βαρύ τίμημα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ανέφερε ότι είπε στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν πως η Ουάσινγκτον πρέπει να πουλήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία, αλλά για να γίνει αυτό απαιτεί έγκριση του Κογκρέσου. Ο Μπάιντεν είπε ότι πιστεύει πως το Κογκρέσο θα εγκρίνει την πώληση των F-16.

Απέρριψε τις προτάσεις ότι η υποστήριξη της Ουάσιγκτον για την πώληση ήταν σε αντάλλαγμα για την άρση του βέτο από την Τουρκία στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ: “Αυτό που είπα ήταν, είπα τον Δεκέμβριο, όπως θα θυμάστε, θα πρέπει να τους πουλήσουμε τα αεροσκάφη F-16 και να εκσυγχρονίσουμε και αυτά τα τζετ”, είπε. “Δεν είναι προς το συμφέρον μας να μην το κάνουμε αυτό”.

“Και δεν υπήρχε καμία αμοιβή με αυτό. Απλώς έπρεπε να πουλήσουμε, αλλά χρειάζομαι την έγκριση του Κογκρέσου για να μπορέσω να το κάνω αυτό. Και νομίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε”.

Related posts

Ερντογάν και Χέρτζογκ χαιρετίζουν ένα “σημείο καμπής” στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών

timesadmin

Κίνα-Covid-19: Οι αρχές ανακοίνωσαν 65 κρούσματα τοπικής μετάδοσης, μερικές εβδομάδες πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

timesadmin

Συνεχίζεται η απεργία των βρετανικών σιδηροδρόμων

timesadmin

Υποψήφιος για την διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον και ο Ναντίμ Ζαχάουι

timesadmin

Libération: Οι θέσεις του Πατριάρχη Κύριλλου στο Ουκρανικό ίσως αποδυναμώσουν το Πατριαρχείο Μόσχας

timesadmin

Raytheon: Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη, χαμηλότερα τα έσοδα

timesadmin