Μπάιντεν:-Οι-ανεμβολίαστοι-θα-πρέπει-να-ανησυχούν-για-τη-μετάλλαξη-όμικρον
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ανησυχούν για τη μετάλλαξη όμικρον

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε σήμερα τους ανεμβολίαστους Αμερικανούς ότι βάζουν τον εαυτό τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε κίνδυνο εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης όμικρον του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

“Αν δεν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, έχετε πολλούς λόγους να ανησυχείτε”, δήλωσε ο Μπάιντεν σε διάγγελμα του από τον Λευκό Οίκο για το τελευταίο κύμα της πανδημίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να αγοράσει και να διανείμει δωρεάν στους Αμερικανούς 500 εκατ. rapid τεστ από τον Ιανουάριο. 

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι ενδεχομένως να μολυνθούν, αν και προστατεύονται από σοβαρή νόσηση και θάνατο και θα πρέπει να νιώθουν άνετα για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και τις γιορτές όπως είχαν προγραμματίσει αρχικά. 

“Όχι, δεν ζούμε πάλι τον Μάρτιο του 2020”, δήλωσε ο Μπάιντεν. “Συνολικά, 200 εκατ. άνθρωποι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, είμαστε προετοιμασμένοι και γνωρίζουμε περισσότερα σήμερα”. 

Αναλυτικά, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα δημιουργήσει νέα κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα για τη διενέργεια ελέγχων και θα αγοράσει 500 εκατ. rapid tests τα οποία θα διανεμηθούν δωρεάν στα αμερικανικά νοικοκυριά. Θα δημιουργηθεί επίσης μια ειδική ιστοσελίδα όπου οι Αμερικανοί θα μπορούν να ζητούν την παράδοση των τεστ στις κατοικίες τους. 

Παράλληλα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι οι πολιτείες και τα συστήματα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της όμικρον. Το ιατρικό προσωπικό ενισχύεται με 1.000 άτομα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ενώ ενισχύεται επίσης η χωρητικότητα των νοσοκομείων καθώς και ο προστατευτικός εξοπλισμός για το προσωπικό.

Δρομολογούνται ενέργειες για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία τις επόμενες εβδομάδες – αυτό μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων κλινικών, την περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού και την αύξηση της χωρητικότητας στα φαρμακεία. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή, Τζο Μάντσιν, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι θα “καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα” στο νομοθετικό πακέτο για τις κοινωνικές δαπάνες. Η άρνηση του Δημοκρατικού γερουσιαστή να δώσει το πράσινο φως στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Μπάιντεν οδήγησε προηγουμένως σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις για το πακέτο, το οποίο ενδεχομένως να φτάσει σε αξία τα 2 τρισ. δολ.

Ο γερουσιαστής απέρριψε την Κυριακή το σχέδιο “Ξαναχτίζουμε Καλύτερα” του Αμερικανού προέδρου, θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον της πρότασης. 

Related posts

Επίκειται νέα επίθεση σε Ντόνετσκ, Χερσώνα, λένε οι Ουκρανοί – Οι Ρώσοι λένε ότι κατέλαβαν το λιμάνι της Μαριούπολης

timesadmin

Λιβύη: Οι δύο υποψήφιοι για την πρωθυπουργία παρουσίασαν το πρόγραμμά τους στο Κοινοβούλιο

timesadmin

Μπλίνκεν: Οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται για εισβολή στην Ουκρανία εντός των ημερών – Προβοκάτσια με “χημικά όπλα”

timesadmin

Philips: Ανακοίνωσε πτώση κερδών για το β΄ τρίμηνο

timesadmin

Νέοι περιορισμοί στο Αμβούργο: Η πόλη αυτοανακηρύχθηκε σε hotspot κορονοϊού

timesadmin

Ουκρανία: Ο ΟΗΕ έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο 249 αμάχων κατά την πρώτη εβδομάδα του πολέμου

timesadmin