ΜΚΟ-«Διαβάζω-για-τους-Άλλους»:-43-εθελοντές-ηχογράφησαν-βιβλία-για-ανθρώπους-με-προβλήματα-όρασης
ΕΛΛΑΔΑ

ΜΚΟ «Διαβάζω για τους Άλλους»: 43 εθελοντές ηχογράφησαν βιβλία για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, 43 εθελοντές-εργαζόμενοι της Alcon ηχογράφησαν για την ΜΚΟ «Διαβάζω για του Άλλους» ένα απόσπασμα λογοτεχνίας προσφέροντας τη φωνή τους για κάποιον που δεν θα μπορούσε να διαβάσει αλλιώς.

1_2
Η εταιρεία έλαβε αυστηρά μέτρα προστασίας και ασφαλείας των εργαζομένων έναντι του Covid-19

Η 15η Οκτωβρίου είναι η ημέρα-σύμβολο για την κοινότητα των μη βλεπόντων στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή την ημέρα επέλεξαν δύο Οργανισμοί -η ΜΚΟ «Διαβάζω για τους Άλλους» και η Alcon φαρμακευτική, που ειδικεύεται σε θέματα όρασης- για να ευαισθητοποιήσουν αλλά και να προσφέρουν πρόσβαση στη γνώση σε χιλιάδες άτομα με προβλήματα όρασης. Ο στόχος ήταν εξαρχής η ισότιμη πρόσβαση όλων στη γνώση, στη μάθηση και στα βιβλία. Το πολύ σημαντικό αυτό μήνυμα έδωσαν με μεγάλη ικανοποίηση 43 και πλέον άνθρωποι.

2_2
Ο κος Γεώργιος Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Alcon Hellas, ηχογραφεί για το Διαβάζω Για τους Άλλους.

20 λεπτά προσφοράς στη γνώση και στον συνάνθρωπο

Στις 15 Οκτωβρίου οι υπεύθυνοι της κίνησης ξέστησαν έναν χώρο για το όλο εγχείρημα. Δημιούργησαν πέντε studio ηχογράφησης, με ισάριθμους ηχολήπτες εξειδικευμένους στην ηχογράφηση και επεξεργασία ακουστικών βιβλίων για άτομα με αναπηρία Όρασης. 43 εργαζόμενοι -εθελοντές- αναγνώστες μπήκαν ένας-ένας, ο καθένας στη σειρά του, για να διαβάσουν 5 με 6 σελίδες μιας ιστορίας, ενός αποσπάσματος λογοτεχνίας που τους δόθηκε.

3_2
Ο κος Τσιτσικας Στέφανος, εργαζόμενος -εθελοντής της Alcon Hellas , συμμετέχει στη δράση ευαισθητοποίησης στα γραφεία της Alcon Hellas.

20 λεπτά χρειάστηκε ο κάθε εργαζόμενος της Alcon – εθελοντής του «Διαβάζω για τους Άλλους» για να μετασχηματίσει τη θέση του σε θέματα διακρίσεων, για να ξεφύγει από τα στερεότυπα που αφορούν τους ανθρώπους που δεν βλέπουν, για να βιώσει τη διαφορά του να προσφέρεις τη φωνή σου για κάποιον που δεν θα μπορούσε να διαβάσει αλλιώς.

20 λεπτά για να βιώσει το αίσθημα της αλληλεγγύης μεταξύ βλεπόντων και μη βλεπόντων ατόμων, να έρθει πιο κοντά με την έννοια της διαφορετικότητας, να αναπτύξει την αίσθηση της συνεργατικότητας και να καλλιεργήσει το αίσθημα της ενσυναίσθησης.

4_2
Δίνοντας κατευθύνσεις κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, στην κα Ρηγοπούλου Στέλλα, εργαζόμενη-εθελόντρια της Alcon Hellas.

Ορθοφωνία από τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Μπάζα

Πριν από κάθε ηχογράφηση, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές που δάνεισαν την φωνή τους, εκπαιδεύτηκαν σε υπερεντατικό σεμινάριο που αφορούσε την ηχογράφηση, ορθοφωνία, αγωγή του λόγου, χρήση του στούντιο από τον εκπαιδευτή και εθελοντή του «Διαβάζω για τους Άλλους», ηθοποιό Κωνσταντίνο Μπάζα.

5_2
Η κα Αλιφραγκή Ελευθερία, εργαζόμενη-εθελόντρια της Alcon Hellas ηχογραφεί.

Για το «Διαβάζω για τους Άλλους», που έχει ως Όραμα να μπορεί κάθε άνθρωπος -βλέπων ή μη- να διαβάσει το Σπίτι του Ύπνου, το Εκκρεμές του Φουκώ και όποιο γενικά βιβλίο θέλει και επιθυμεί, κάθε μέρα είναι ίδια, σαν και αυτή της 15ης Οκτωβρίου. Κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία όχι μόνο να ηχογραφήσει επιπλέον προσβάσιμο υλικό για τους μη βλέποντες, αλλά και μέσα από τη βιωματική συμμετοχή παιδιών, εργαζομένων, πολιτών στη διαδικασία της ηχογράφησης, να αφυπνίσει για μια κοινωνία πιο ανοιχτή, συμπεριληπτική και προσβάσιμη στη γνώση και στα βιβλία για όλους!

6_2
Η κα Κοντού Μαρία, Business Development Manager της Alcon Hellas, που εμπνεύστηκε την δράση σε συνεργασία με την κα Αργυρώ Σπυριδάκη, ιδρύτρια και Πρόεδρο του «Διαβάζω για τους Άλλους».

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να βρουν επιπρόσθετες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Διαβάζω για τους Άλλους και στη σελίδα στο Facebook και στο YouTube.

Ειδήσεις σήμερα:

Με μάσκες και αυστηρή διάρκεια μίας ώρας οι φετινές παρελάσεις της 28ης ΟκτωβρίουΤουρισμός: Σπάει τα ρεκόρ το νότιο Αιγαίο τον Οκτώβριο – Ξεπερνά ακόμα και τις επιδόσεις του 2019Επίθεση με βιτριόλι: Πλησιάζει η ώρα των ενόρκων για την Έφη Κακαράντζουλα μετά την αγόρευση «καταπέλτη» του εισαγγελέα

Related posts

Εγκαίνια Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων-Υπνωτηρίου του ΟΚΑΝΑ για εξαρτημένα άτομα στο κέντρο της Αθήνας

timesadmin

Κακοκαιρία Genesis: Ποιες περιοχές θα βρεθούν σήμερα στο «κόκκινο» – Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

timesadmin

Κορωνοϊός: Νέοι 18 έως 39 ετών το 4% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, που γεμίζουν από ανεμβολίαστους

timesadmin

Δολοφονία Καρολάιν: «Μέσα σε πέντε λεπτά ο θάνατος της Καρολάιν» κατέθεσε η ιατροδικαστής

timesadmin

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με σφοδρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Έκτακτη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

timesadmin

Ταυτοποιήθηκε η ακέφαλη σορός που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη

timesadmin