ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μιλτ. Βαρβιτσιώτης: Οι κινήσεις της κυβέρνησης για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια έπιασαν τόπο

“Οι κινήσεις της κυβέρνησης για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια έπιασαν τόπο. Ήδη μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοίνωσαν ένα γενναίο πακέτο προσφορών και εκπτώσεων για τις ελληνικές οικογένειες που θέλουν να μετακινηθούν στα νησιά”.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, με αφορμή τις εκπτώσεις που ανακοίνωσαν τέσσερις μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια έπιασαν τόπο. Ήδη η SEAJETS ανακοίνωσε ένα γενναίο πακέτο προσφορών & εκπτώσεων. Περιμένουμε & από τις άλλες ακτοπλοϊκές εταιρίες σημαντικές εκπτώσεις για τις ελληνικές οικογένειες που θέλουν να μετακινηθούν στα νησιά. https://t.co/RGnC2eSwyE

— Varvitsiotis Miltiadis (@MVarvitsiotis) July 13, 2023

Τώρα και η Attica με τις Blue Star Ferries, Hellenic Seaways & SUPERFAST κάνουν σημαντικές εκπτώσεις για τις οικογενειακές μετακινήσεις του καλοκαιριού.
Η πίεση της κυβέρνησης @kmitsotakis φέρνει ήδη καρπούς

— Varvitsiotis Miltiadis (@MVarvitsiotis) July 13, 2023

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) η εκπτωτική πολιτική θα αφορά συγκεκριμένες γραμμές κορμού, δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Συγκεκριμένα η Attica Group ανακοίνωσε έκπτωση 20% σε οικογένειες και παρέες 3 έως 5 ατόμων σε οικονομική θέση και αριθμημένα καθίσματα με ένα Ι.Χ. για ταξίδια από τη Δευτέρα 17/7/23 έως την Κυριακή 10/9/23 σε όλα τα δρομολόγια από Πειραιά για τα ελληνικά νησιά τόσο στο δρομολόγια μετάβασης όσο και στα δρομολόγια επιστροφής.

Επίσης προσφέρει εκπτωση 50% στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για όλους τους προορισμούς του ομίλου σε Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να πληρώνουν μόνο το 5% του συνολικού ναύλου.

Η SEAJETS του πλοιοκτήτη Μάριου Ηλιόπουλου από 18 Ιουλίου έως 18 Σεπτεμβρίου προσφέρει έκπτωση σε τετραμελείς οικογένειες με το όχημά τους κατά 30% στα εισιτήρια μετ’ επιστροφής. Για τους πολύτεκνους ισχύει η έκπτωση 50%. Επίσης ανακοίνωσε έκπτωση 20% στους μόνιμους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου και για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων 40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα.

Η Golden Star Ferries πέραν από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία η εταιρεία ανακοίνωσε έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια (οικονομική και διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Η Fast Ferries θέλοντας να συνεισφέρει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα νησιά που εξυπηρετεί με τα δρομολόγιά της αναφέρει ότι θεσπίζει “ημέρα εκπτωτικού ναυλολογίου”. Από 19/7/2023 και έως 6/9/2023 κάθε Τετάρτη η Fast Ferries θα προσφέρει εκπτωτικό ναυλολόγιο μειωμένο κατά 20% σε όλα της τα δρομολόγια από Ραφήνα προς ‘Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο καθώς και στα δρομολόγια της επιστροφής προς Ραφήνα.
 

Related posts

Στο στόχαστρο των “ράμπο” του e-ΕΦΚΑ η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία – 68.449 υποθέσεις εργαζομένων ελέγχθηκαν το 2022 και το 1ο εξάμηνο του 2023

timesadmin

Eurobank: Επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο, “αγκάθι” ο πληθωρισμός στα τρόφιμα

timesadmin

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό

timesadmin

Λιανικό εμπόριο: Στα 16,91 δισ. ευρώ ο τζίρος το β’ τρίμηνο, αυξημένος κατά 7% σε ετήσια βάση

timesadmin

Το σχέδιο για το χρέος μετά την επενδυτική βαθμίδα

timesadmin

Ιστορικό ρεκόρ για τα ελληνικά αεροδρόμια το 2023 – Αύξηση επιβατών κατά 14%

timesadmin