Μιλένα-Αποστολάκη:-«Δεν-ήμουν-στα-στελέχη-που-έθεσαν-θέμα-ηγεσίας-μετά-το-εκλογικό-αποτέλεσμα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλένα Αποστολάκη: «Δεν ήμουν στα στελέχη που έθεσαν θέμα ηγεσίας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα»

Μιλένα Αποστολάκη: «Δεν ήμουν στα στελέχη που έθεσαν θέμα ηγεσίας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα»

Μιλένα Αποστολάκη

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας του κόμματος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε η βουλευτής και υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, το πρωί της Τετάρτης, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Είμαι από τους ανθρώπους που θεωρώ ότι η αποτίμηση κάθε εκλογικού αποτελέσματος πρέπει να γίνεται με νηφαλιότητα, με χρονική απόσταση και σίγουρα με ψυχραιμία. Για το λόγο αυτό δεν ήμουν από εκείνα τα στελέχη που έθεσαν θέμα ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ ή εν πάση περιπτώσει είχα μια έντονη αρνητική αξιολογική κρίση σε σχέση με το αποτέλεσμα, το οποίο βεβαίως σε κάθε περίπτωση δεν ήταν ικανοποιητικό. Το λέω αυτό, γιατί έχει σημασία το πώς τοποθετείται καθένας στα πράγματα και ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν κρίσιμους παράγοντες, όπως είναι η αλλαγή ηγεσίας. Όμως, de facto αυτό το θέμα τέθηκε καθώς ο κ. Ανδρουλάκης, μετά το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι έθεσαν το θέμα της ηγεσίας, ανταποκρίθηκε σε αυτή την πρόσκληση και προσδιόρισε την 6η Οκτωβρίου ως την ημερομηνία των εκλογών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Άρα, με βάση αυτά τα δεδομένα της νέας σελίδας και της επανεκκίνησης και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και μια εσωτερική αναμέτρηση, πήρα αυτή την απόφαση, καθώς θεωρώ ότι είναι μια πολύ κρίσιμη περίοδος σε ό, τι αφορά τον προσανατολισμό της παράταξης και τις ανάγκες της χώρας. Θέλω να πω, ότι αισθάνομαι ότι το αίτημα για πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι ώριμο απέναντι σε μια κυβέρνηση καθεστωτική που καταβαραθρώθηκε εκλογικά, χωρίς την ίδια στιγμή να υπάρχει ένας φορέας υποδοχής αυτής της λαϊκής δυσαρέσκειας. Και επειδή αυτή την εναλλακτική προοδευτική λύση την οφείλουμε σε όλους αυτούς που δεν ακούγονται, σε όλους αυτούς που αισθάνονται αποκλεισμένοι, σε όλους αυτούς που δεν βλέπουν μια δεξαμενή υποδοχής των αναγκών τους, που θα μετασχηματιστεί σε προοδευτική κυβερνητική πλειοψηφία, θεώρησα ότι αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση ούτως ώστε το ΠΑΣΟΚ να ξαναποκτήσει αυτά τα χαρακτηριστικά. Δηλαδή, μια παράταξη με καθαρές θέσεις, με ισχυρό πολιτικό μήνυμα, που μπορεί να συνάπτει πλατιές κοινωνικές συμμαχίες και να είναι για τον κόσμο η προοδευτική λύση» συνέχισε η κ. Αποστολάκη.

Ερωτηθείσα, μεταξύ των συνυποψηφίων της, ποιες αλλαγές η ίδια θέλει να προχωρήσει, πέρα από τους στόχους στους οποίους ήδη αναφέρθηκε, μίλησε για τη λειτουργία του κόμματος.

«Πιστεύω ότι η συλλογική λειτουργία σε ένα κόμμα, πέρα από τις αρχές της δημοκρατίας και της ενίσχυσης της πλουραλιστικής έκφρασης, είναι ένα όχημα το οποίο ενδυναμώνει ιδιαίτερα τον ηγέτη. Και φέρνω πάντα σαν παράδειγμα τον Ανδρέα Παπανδρέου, που παρά το αδιαφιλονίκητο πολιτικό του μέγεθος, λειτουργούσε πάντοτε σε ένα ολιγομελές ισχυρότατο εκτελεστικό γραφείο, το οποίο αποτελούσαν πολύ σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες, οι οποίες ήταν ανεξάρτητες και αυτόφωτες και δεν ήταν οι εκτελεστές πάντα της βούλησής του» επισήμανε η κ. Αποστολάκη. Παράλληλα, μια συλλογική λειτουργία μπορεί μέσα από τις κατευθυντήριες γραμμές που δίνει και τη νομιμοποίηση των αποφάσεων να αποτρέπει τις όποιες παραφωνίες και το χάος, προσέθεσε.

«Αλλά είναι θετικό ότι ο κ. Ανδρουλάκης έκανε μια ειλικρινή αυτοκριτική σε ό,τι αφορά αυτό το ζήτημα. Εγώ έθεσα το θέμα αυτό στην ομιλία μου και στην Κεντρική Επιτροπή και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Άρα νομίζω ότι και αυτή η αυτοκριτική του προέδρου ήταν πάρα πολύ χρήσιμη» συμπλήρωσε.

Απαντώντας στο κατά πόσο έχει ξεκαθαρίσει ποιον υποψήφιο θα στηρίξει αν χρειαστεί δεύτερος γύρος και δεν βρίσκεται η ίδια μεταξύ των δύο διεκδικητών, η κ. Αποστολάκη, τόνισε πως όταν ξεκινάει μια μάχη, την ξεκινάει «εμπροσθοβαρώς, βλέποντας τον στόχο σε αυτή την πορεία». «Δεν ξέρει κανείς ποιος θα είναι στη δυάδα. Άρα κάθε τέτοιου είδους σκέψη θα ήταν απολύτως αβάσιμη. Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Θα έχουμε τη δυνατότητα ο καθένας και η καθεμιά μας να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, τη σκέψη τους, το σκεπτικό τους, το σχέδιό τους και θα πάμε στις 6 Οκτωβρίου σε μια μαζική ελπίζω, είναι για μένα πολύ σημαντικό και βασικός μου στόχος σε μια μαζική εκλογική διαδικασία, ούτως ώστε η νέα ηγεσία να είναι ισχυρή, δυναμωμένη για τις μεγάλες ευθύνες τις οποίες θα αναλάβει» τόνισε η κ. Αποστολάκη καταλήγοντας.

Ακούστε το ηχητικό:

Related posts

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο: Στο τραπέζι τα μέτρα κατά της ακρίβειας

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Τα θέματα της ατζέντας

wp-needuser

Συνάντηση Πιερρακάκη – Ιερώνυμου το πρωί της Τρίτης

timesadmin

Κουτσούμπας: Να ψηφίσουμε για όσα μας κάνουν τον βίο αβίωτο

protothema.gr

Μαρινάκης: Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα – Η απάντηση στις αντιδράσεις της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα

James Rollner

Κασσελάκης: Μόρφωμα η Νέα Αριστερά, ικανοποιητικό το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές

timesadmin